Societat

La Sagrada Família aportarà 36 milions en deu anys per finançar despeses del seu entorn

L’alcaldessa Ada Colau i el president delegat de la junta constructora del temple firmen un acord

Les dues institucions consensuen canvis de planejament i el pla especial urbanístic

La Junta Constructora de la Sagrada Família contribuirà amb 36 milions d’euros els pròxims 10 anys a les despeses municipals d’urbanització, mobilitat i manteniment de l’entorn que generen les visites al temple, després d’arribar a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, han signat aquest dijous un acord sense precedents que preveu la contribució del patronat al finançament de les despeses municipals que generen les activitats del temple.

A més, les dues institucions han consensuat els canvis de planejament i el pla especial urbanístic necessaris per regularitzar les obres del temple, i que el patronat pugui sol·licitar les llicències i permisos per finalitzar la seva construcció, cosa que no s’ha fet en els més de 130 anys des de l’inici de les obres.

La Sagrada Família és un dels edificis més concorreguts de Barcelona, amb 4,5 milions de visites anuals a l’interior i al voltant de 20 milions que l’observen des de fora. Colau ha subratllat en roda de premsa que es tracta d’un “acord històric”, no només perquè “resol l’anomalia” que el monument més visitat de la ciutat s’estigui fent sense llicències, sinó “sobretot per la coresponsabilitat en l’encaix” de la Sagrada Família a la ciutat que assumeixen les dues institucions.

Colau ha destacat el compromís de l’ajuntament de tenir aprovat un pla urbanístic que permeti a la Sagrada Família obtenir la llicència d’obres en el primer trimestre de 2019” i així regularitzar la situació de la part construïda. Sobre el destí de l’aportació que farà la Sagrada Família, l’alcaldessa ha explicat que 22 milions es destinaran a millorar el transport públic a partir de 2019, i altres 7 milions serviran per finançar un accés subterrani al recinte del temple des de l’L2 del metro barceloní.

També ha precisat que 4 milions s’utilitzaran en la urbanització dels carrers que envolten la basílica, i 3 milions -300.000 euros anuals- seran per millorar espai públic i col·laborar en la seva neteja.

De la seva banda, el delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps ha manifestat la seva convicció que la firma d’aquest acord és “l’inici de la finalització del projecte de la Sagrada Família” i la seva “obertura a la ciutat”. Camps ha subratllat que “el diàleg i la comprensió ha fet possible aquest conveni entre l’administració municipal i la Junta Constructora de la Sagrada Família”. Camps ha destacat també que el conveni preveu posar-se a treballar de manera immediata “perquè no quedi en l’oblit” en un segon pla especial que resoldrà la finalització de la façana de la Glòria, amb les columnes i l’escalinata del projecte de Gaudí, que ha defensat “en la seva integritat”.

En aquest sentit, la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, responsable de les negociacions en aquests dos anys, ha destacat el compromís de crear un “espai conjunt de debat” amb veïns i experts sobre determinar el futur de les columnes i l’escalinata de la Glòria, que han quedat fora del planejament acordat.

Per decidir com es concretaran les millores en l’accessibilitat al temple des del metro, Sanz ha explicat que l’Ajuntament i el patronat crearan una comissió de treball que estudiarà les mesures més adequades per a aquestes millores, a fi de disminuir el nombre de visitants que utilitzen els actuals accessos de l’estació de Sagrada Família.

Sobre l’accés subterrani, Sanz ha assenyalat que treballaran amb l’Autoritat del Transport Metropolità en aquest projecte, el cost del qual ha estimat en els 7 milions que aportarà la Sagrada Família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona