Societat

Protecció Civil activa l’alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges intenses a les Terres de l’Ebre

L’episodi començarà aquesta tarda o vespre

S’allargarà fins al divendres al matí amb valors de fins a 100 litres per metre quadrat

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla per risc d’inundacions per la previsió de precipitacions intenses a les Terres de l’Ebre. Aquest nou episodi començarà aquesta tarda o vespre i s’allargarà durant tota la nit i divendres al matí, quan s’espera que sigui el moment més crític. Les tempestes es mantindran durant hores i podran deixar acumulacions d’aigua importants amb valors de fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores al terç sud de Catalunya, especialment a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, tot i que podrien desplaçar-se fins al Tarragonès. Es recomana extremar les precaucions a la zona del massís dels Ports i a l’entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables.

Les pluges podran ser intenses i superar els 20 litres en 30 minuts des d’aquest vespre fins a la tarda de dissabte a les comarques de les Terres de l’Ebre, sobretot al Baix Ebre i Montsià, i les del litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona.

L’entorn del massís dels Ports es pot convertir en una zona extremadament perillosa perquè els barrancs, els rius i les rieres poden portar aigua abundant de forma sobtada.

A més, Protecció Civil aconsella no quedar-se a prop de lleres, rius i guals, i evitar també travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè el cabal pot créixer de forma sobtada. Així mateix, es recomana no deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs.

En els àmbits urbans com la Sènia i Ulldecona, entre d’altres, les precipitacions poden provocar inundacions en baixos i soterranis.

Situació dels cabals dels rius

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, la situació dels cabals dels rius va a la baixa, tot i que encara circulen alguns bastant plens, però amb tendència a normalitzar-se. Es manté l’alerta en el tram baix del Ter des de Girona fins a Torroella de Montgrí. La resta del tram des del Pasteral fins a Girona es rebaixa a fase d’activació.

Es manté l’activació en el tram de l’Alt Ter, mig Cardener i mig i baix Llobregat, perquè els cabals són superiors als habituals.

Pel que fa als rius del marge esquerra del Segre, especialment el Sió, el Corb i l’Ondara, es demana als ajuntaments que facin seguiment dels nivells, així com accions preventives de cara a la propera matinada i matí.

També cal extremar les precaucions en la conducció, perquè divendres al matí pot haver problemes en la mobilitat de les Terres de l’Ebre, tant a l’AP-7 com a la xarxa viària secundària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona