Societat

Barcelona Energia: l’operador elèctric metropolità

Estendrà la seva activitat a l’AMB, per fomentar la transició energètica, el canvi d’hàbits i la generació d’energia fotovoltaica de proximitat

Barcelona Energia, l’operador elèctric públic que actualment ja dóna servei a l’Ajuntament de Barcelona, ampliarà els seus serveis per incloure tot el territori metropolità. Segons explica Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, l’objectiu és impulsar una transició energètica i un canvi de model i d’hàbits, fomentar la generació d’energia fotovoltaica i lligar la generació d’energia i el consum.

Així, Barcelona Energia desenvoluparà una triple funció: Duna banda, actua com a operador de subministrament d’energia, actualment a l’Ajuntament de Barcelona, i a partir del 2019 a l’AMB i altres empreses gestores de serveis públiques.

També es contempla la possibilitat que gradualment es puguin incorporar els altres ajuntaments metropolitans i les seves empreses gestores de serveis públics.

Per altra banda, també oferirà serveis d’estalvi energètic: assessorament sobre les tarifes i potencies més adequades, tant a les administracions abastides per Barcelona Energia com a la ciutadania. Així, facilitarà tota la informació disponible al respecte del mercat elèctric, comptant amb eines com ara plataformes de monitorització.

Finalment, fomentarà l’energia renovable gestionant la capacitat generadora d’energia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona , l’Ajuntament de Barcelona i els seus ens dependents i també a través d’impulsar i la generació d’energia en espais privats o comunitats de propietaris.

L’aposta constant de l’AMB per les energies renovables

L’AMB ha optat per canalitzar la nova operadora a través de TERSA, una societat ja existent. Per la Llei del sector elèctric, l’activitat de comercialització d’energia elèctrica s’ha de desenvolupar mitjançant una societat mercantil que sigui mitjà propi de l’AMB. TERSA ja és mitjà propi instrumental i servei tècnic de l’AMB i de l’Ajuntament de Barcelona, i des de finals de l’any 2017 i té tots els permisos administratius necessaris per comercialitzar l’energia. A més, TERSA pot assumir les activitats de subministrament i gestió gràcies a la capacitat generadora que té des del 2008, per una banda amb l’explotació de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica de l’Ajuntament de Barcelona i per altra, a partir de la valorització energètica de residus, energia que ven al mercat elèctric.

Energia per a 20.000 llars

Tot i que existeix una limitació legal pel fet de ser una comercialitzadora d’un ens públic, ja que el 80% de l’activitat ha d’anar dirigida als ens públics que participen en el capital de la societat, un 20% de la seva activitat pot anar dirigida a tercers, el que podria suposar que l’energia subministrada per la nova eina podria arribar a unes 20.000 llars. Per altra banda,el vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, destaca, entre les avantatges de la nova comercialitzadora, el fet que fomenta l’autonomia energètica de l’àrea metropolitana estimulant l’autoconsum sense por als excedents, o que permet reduir les pèrdues energètiques pel transport d’energia. A més, afegeix, visualitza el vincle entre generació energètica i consum d’energia i estimula la generació energètica local i renovable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES