Societat

Destrosses per la llevantada i talls de carreteres

Al migdia es va desactivar l’Inuncat a les Terres de l’Ebre i continuava tancada la C-12 a Tortosa en caure el paviment

El pas de la llevantada els darrers tres dies per les Terres de l’Ebre i el nord de Castelló pocs dies després d’un dels episodis de pluja més general dels últims anys a Catalunya va deixar un panorama de destrosses i danys en cases particulars, però també en carreteres, tot i que ahir al migdia només continuava tallada la C-12 a Tortosa per esfondraments del paviment entre els quilòmetres 9 i 9,50. Protecció Civil va desactivar el pla Inuncat per la millora de les condicions cap a les dues del migdia, tot i que encara va caure algun ruixat localitzat, i aquella hora encara es dona pas alternatiu als vehicles a la TP-3311 a la Galera. Però es mantenia activada la prealerta per la necessitat d’extremar les precaucions al voltant de rius, rieres i barrancs.

Alcanar va ser una de les zones més afectades pel desbordament del barranc del Llop i els veïns de la urbanització Serramar d’Alcanar Platja, al Montsià, treien ahir l’aigua acumulada en una desena de cases després que també s’emportés vehicles, murs i material. De fet al matí els treballs de neteja es repetien en diversos indrets i s’intentava recuperar la normalitat en diverses carreteres, i tres es van poder reobrir.

Des que van començar les pluges i fins ahir a les deus del matí el telèfon d’emergències 112 va rebre 595 trucades relacionades amb el temporal. La majoria es van registrar a Alcanar (120), seguit d’Amposta (51), Tortosa (40), Sant Carles de la Ràpita (30) i Barcelona (29). De la seva banda els Bombers de la Generalitat van fer 46 serveis relacionats amb la pluja i el vent durant dotze hores. D’entre els serveis que van fer destaca el de dissabte al carrer Roca Roja, a Alcanar Platja, on van cedir el paviment d’un carrer i un mur.

Dels registres de pluges acumulades entre dijous i dissabte a les deu del matí, destaquen els 312 l/m² del Parc Natural dels Ports, els 266 d’Alcanar, els 170 d’Ulldecona, els 192 de Mas de Barberans, els 142 d’Horta de Sant Joan i els 174 dels Alfacs.

LA XIFRA

312
litres
per metre quadrat de pluja es van acumular entre dijous i dissabte a les deu del matí al Parc Natural del Ports.

Tancats durant 12 hores 300 passatgers d’un Talgo

La pluja va obligar també a tallar durant 12 hores les vies del tren a l’altura de Vinaròs (Castelló), fet que va afectar la circulació de 15 trens regionals i l’ AVE pel corredor mediterrani. Uns tres-cents passatgers que viatjaven en un Talgo Barcelona-Cartagena van quedar atrapats a l’estació de l’Aldea entre 8 i 12 hores per la inundació de l’estació de Vinaròs. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va explicar ahir que convocaran Renfe la setmana vinent per analitzar l’incident per saber “on va fallar” i que no descartaven “exigir millores”. També va lamentar que haguessin de ser l’Ajuntament d’Ulldecona i Protecció Civil els qui activessin Creu Roja per donar aliments als passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona