Societat

Ryanair atén un passatger racista i canvia de lloc una dona

“No vull seure al costat d’aquesta negra bastarda”, diu en un avió

La companyia ho comunica a la policia

“No vull seure al costat de la teva puta cara”, “horrible negra bastarda”, “no em parlis un puto idioma estranger”, són els insults racistes que un home va dirigir cap a una dona de 77 anys i nacionalitat jamaicana, a l’interior d’un avió de Ryanair, que encara era a l’aeroport del Prat de Barcelona i que anava a Londres. Els auxiliars de l’avió van demanar a l’home que es calmés però al final van demanar a la dona que es canviés de lloc. Aquest succés es va fer viral ahir a les xarxes socials, i es va criticar força el comportament de la companyia irlandesa en haver permès aquesta actitud racista. Fonts de Ryanair van indicar que havien posat en coneixement de la policia britànica aquest incident.

L’episodi va passar divendres passat en un vol de Ryanair, entre Barcelona i l’aeroport de Stansted. Al vídeo es veu com l’home comença a cridar-la i a insultar-la, amb apel·latius com ara “estúpida vaca lletja”. La filla de la dona li demana que no la cridi i, llavors, un auxiliar s’acosta i, en lloc de recriminar-li l’actitud, acaba demanant a la dona que es canviï de lloc, quan ni tan sols estava al seu costat, sinó que hi havia un seient buit entre tots dos. L’escena va ser gravada amb el mòbil d’un passatger, que reclama a l’auxiliar que faci fora l’home del vol pel seu comportament. Altres passatges també demanen que se’l tregui de l’avió.

La companyia de baix cost va informar ahir per Twitter que han posat en coneixement de la policia del comtat d’Essex aquest incident racista. “I ara que aquest assumpte està en mans de la policia no podem fer comentaris”, hi afegeixen fonts Ryanair.

Segons el diari Iris Times, l’incident té lloc després que la dona trigués una estona a moure’s per deixar passar l’home fins al seu seient, al costat de la finestra, i un cop allà la insulta. La filla li diu que la seva mare té problemes de mobilitat, però ell continua insultant-la. I la dona al final li diu que ell “fa pudor”, i demana als auxiliars de poder seure al costat de la seva filla.

LA XIFRA

77
anys
té la dona de Jamaica insultada i vexada per un passatgers d’un vol de Ryanair de Barcelona a Londres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona
DOSSIER

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró