Societat

CRISTINA CULUBRET

AUTORA DEL CARTELL

Llum festiva

Els Diables de l’Onyar són els protagonistes del cartell, que transmet l’alegria i vitalitat de les Fires

Ball, llum, pirotècnia, corredisses animades en el correfoc, el so instrumental d’una batucada i l’esperit d’alegria i diversió impregnant els carrers. Són estampes essencials de les Fires de Girona, les quals han quedat plasmades en el cartell d’enguany. La seva dissenyadora és Cristina Culubret, estudiant del cicle superior de gràfica publicitària a l’Escola d’Art d’Olot. Explica que, abans de decidir la temàtica del dibuix, va dur a terme una tasca prèvia. Va fer una recerca dels cartells d’anys anteriors per mirar quins motius hi apareixien i va observar que els Diables de l’Onyar no hi sortien gaire. A partir d’aquí va considerar que seria una bona proposta que fossin els protagonistes de l’obra. Una idoneïtat que va reafirmar coincidint amb una efemèride especial, ja que la colla celebra aquest any el 30è aniversari i era una bonica manera de fer-los un homenatge.

Els correfocs i els espectacles amb foc són algunes de les espurnejants especialitats dels Diables de l’Onyar, que sempre estan al costat de la cultura popular. Al cartell de les Fires, hi surten en primer pla tres simpàtics membres de la colla participant en el correfoc, amb la silueta de la catedral i la basílica de Sant Feliu de fons. Un dels joves porta una torxa encesa, a través de la qual es desprèn el foc i la llum. Just al costat hi ha un seu company tocant un tambor i una noia passant-s’ho bé i gaudint de l’esdeveniment. “He volgut reflectir l’alegria de les festes de Sant Narcís. Són per a grans i petits, i, sobretot, per divertir-se. Són molt viscudes tant pels gironins com per la gent d’arreu que s’hi suma. I són dies d’unió, ja que sempre hi ha l’excusa perfecta per quedar amb els amics”, hi afegeix Culubret.

L’artista, de Girona, va realitzar el dibuix digitalment, amb un efecte fet a mà que li aporta una sensació d’artesanalitat i de tradició. Els tons verds i vermells predominen al cartell, així com el groc del foc: “Són colors que representen la tardor i el verd em fa pensar en la Devesa”, i tant el vermell com el verd estan presents en una de les vestimentes dels Diables. A banda, l’alcaldessa, Marta Madrenas, considera que, tot i que continuem en “moments de complexitat política”, la ciutat s’ha d’abocar en les Fires: “És important que s’hagi triat un cartell alegre i divertit, preludi de la vitalitat que viurà la ciutat i que alhora reflecteix la nostra cultura popular, que cal mantenir i reivindicar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús