Societat

Catalunya és un ‘hub’ tecnològic que cal potenciar

Barcelona està entre les 25 ciutats més tecnològiques del món. Una bona notícia per aprofitar.

L’altre dia un vell amic meu de l’escola em preguntava què volia dir aquesta frase que Catalunya s’ha de convertir o ha de ser ben aviat un hub tecnològic de primer nivell, i li contestava que hi ha molts motius i arguments perquè sigui així i que cal aprofitar-ho econòmicament per al país. Hem conegut fa poc que la nostra capital, Barcelona, està entre les 25 ciutats més tecnològiques del món. Atenció! Barcelona es troba en el número 24 entre les ciutats de Copenhaguen i Washington, i el podi de les millors és per a San Francisco, Nova York i en tercera posició, Londres. És rellevant, perquè és la primera vegada, que Barcelona es dibuixa en aquest rànquing. Segons l’Organització Mundial de la Salut, les ciutats que més prosperaran són aquelles que es basen en noves tecnologies i creen oportunitats per al desenvolupament dels seus ciutadans. Com ho poden saber? Mirant, per exemple, el nombre de start-ups, patents, inversors en empreses tecnològiques, dades d’innovació i ús telèfons intel·ligents.... A més, hi ha moltíssimes institucions que ho estan potenciant i des de les conselleries de Polítiques Digitals, Empresa i Economia i estan al damunt. També Barcelona Activa, Bcn Tech City o el mateix Mobile World Congress i el 4YFN que sobretot han consolidat la ciutat com un dels hubs de startups més importants de tot Europa i això s’ha d’intentar no perdre mai. Espero que els propers alcaldables de la capital ho posin a la seva llista de súper prioritats, quan venguin al públic les seves candidatures.

També li deia que hem arribat aquí perquè moltes grans empreses estan apostant per crear llocs de treball, vital per a la feina dels nostres joves, per exemple: Facebook ha triat la Torre Glòries per ubicar-hi un centre per combatre les fake news, la cadena d’electrònica MediaMarkt va anunciar la posada en marxa del seu propi hub tecnològic a Barcelona. 24 multinacionals tecnològiques han obert centres tecnològics a la ciutat: Amazon va obrir un centre logístic al Prat del Llobregat que va suposar una inversió de més de 200 milions d’euros. Amazon també té una seu d’11.000 metres quadrats a l’edifici Luxa Gold del 22@. Nike Live, la multinacional nord-americana, ha triat Barcelona per estrenar el seu nou concepte de botiga Nike Live a Europa al llarg del 2019. Satellogic, l’argentina capdavantera en tecnologia de microsatèlits d’imatges, ja va anunciar al 22@ les seves oficines centrals de la marca per tot Europa. Amb aquesta obertura, l’empresa crearà 100 llocs nous de treball fins al 2020. Lidl Digital, la cadena alemanya, ha llogat quatre plantes d’un edifici a la plaça Catalunya per instal·lar-hi el seu centre de gestió de la divisió del comerç electrònic d’Europa. El banc alemany N26 ha obert ja la seva segona oficina europea a Barcelona. Volen contractar més de 100 enginyers i experts en desenvolupament de producte fins al 2019, ja que l’oficina se centrarà en el desenvolupament de producte i tecnologia. Segons el banc alemany, Barcelona ha estat la ciutat escollida perquè és un dels epicentres de la tecnologia més madurs dins de l’ecosistema europeu. Li deia al meu amic de l’escola que a vegades s’ho creuen més els de fora que nosaltres mateixos, ens sol passar. I, a més, una altra dada que ens sorprenia aquests dies: Barcelona és la quarta ciutat del món preferida per anar a treballar, una dada fantàstica, segons una enquesta que s’ha realitzat a més de 350.000 treballadors en 200 països. I no para d’haver-hi grans idees de joves que munten start-ups. I em deia el meu amic: “Però què coi és una start-up? Tothom en parla...” Li contestava que és una empresa de creació recent, que fa servir la tecnologia, i sobretot és innovadora tant en R+D com en models de negoci. En definitiva, tenim un talent emprenedor i digital molt gran i tan desconegut encara per molts que un dia tindrà la rellevància que es mereix. Per una Barcelona i una Catalunya més digitals! I el meu amic feia que sí amb el cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona