Societat

Un grup de grafiters agredeixen diversos passatgers L-4, entre ells, una embarassada

La dona embarassada ha estat ruixada amb pintura d’esprai a la cara i dues persones més han resultat sacsejades i copejades a la cara

Transports Metropolitans de Barcelona ( TMB ) ha anunciat aquest diumenge que emprendrà accions judicials contra els autors d’un atac vandàlic a un tren de la L-4 del metro que hi ha hagut aquesta matinada i en el que alguns passatgers, entre ells una dona embarassada, han estat agredits per diversos grafiters.

L’incident ha passat sobre les 03:48 hores d’avui quan un grup de 34 grafiters han accionat el fre d’emergència d’un tren de la línia 4 del metro que, en aquell moment, estava parat a l’estació de Maragall, per fer pintades.

Segons TMB, part del passatge ha mostrat el seu rebuig a aquesta acció i alguns dels passatgers han estat increpats i agredits pels autors de les pintades. La dona embarassada ha estat ruixada amb pintura d’esprai a la cara i dues persones més han resultat sacsejades i copejades a la cara, encara que després de ser ateses pels serveis mèdics cap d’elles presentava lesions importants. Les tres persones agredides han manifestat també la seva intenció de presentar denuncia pels fets.

Els agressors s’han dispersat en grups i han fugit pels vestíbuls de la línia 4 i de la línia 5 d’aquesta estació de Maragall, per on han sortit a l’exterior. Durant la fugida, un presumpte integrant d’aquest grup ha estat retingut pels membres de seguretat del metro i ha estat posat a disposició dels Mossos d’Esquadra. El detingut portava material per pintar el tren i una càmera tipus “Go-pro” per gravar l’acció vandàlica.

A causa d’aquest incident, el servei de metro de la L-4 s’ha vist interromput durant alguns minuts i el tren ha resultat pintat amb grafits pels dos costats, pel que s’ha hagut de retirar del servei. TMB considera que aquest tipus de vandalisme grafiter és avui el principal problema en l’àmbit de la seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya.

La companyia i altres empreses integrades a l’Observatori del Civisme del Transport Ferroviari han advertit diverses vegades que aquest fenomen s’està accentuant en freqüència, en nombre de persones participants i, sobretot, en agressivitat i violència.

Els operadors han realitzat gestions davant les forces de seguretat pública i la judicatura per demanar la seva implicació, ja que consideren necessària una actuació coordinada de tots els actors per fer front a aquestes pràctiques delictives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona