Societat

A Argelaguer creen un Consell del Poble

El nou òrgan de participació ciutadana, amb deu membres, farà propostes al govern municipal

Argelaguer disposarà, abans de finals d’any, d’un Consell del Poble, un òrgan de participació ciutadana que tindrà la missió de fer arribar a l’equip de govern local propostes i opinions dels veïns. El consell no tindrà poder decisori, però l’alcalde i els regidors (independents de diferents tendències polítiques que es van presentar com a agrupació d’electors) volen que el seu punt de vista tingui un paper rellevant. En el reglament del consell –aprovat inicialment el mes passat– s’explica que té, entre d’altres, l’objectiu de “facilitar la informació, la reflexió i la discussió pública sobre assumptes municipals” i “promoure la corresponsabilitat de les veïnes i els veïns en les polítiques municipals”.

El futur consell no té candidats pròpiament dits, sinó que seran els veïns que proposaran els noms de les persones que voldrien que l’integressin. La votació tindrà lloc el 8 de desembre i hi poden participar els empadronats a Argelaguer que tinguin 16 anys o més. A les deu persones que hagin tingut més vots, se’ls farà arribar la proposta, que podran acceptar o rebutjar. “Volem tenir un lligam permanent amb el carrer. No volem córrer el risc de quedar aïllats a l’Ajuntament”, argumenta l’alcalde, Artur Ginesta. El futur consell, impulsat pel consistori i col·lectius locals, no és una iniciativa aïllada, sinó que s’emmarca en la voluntat del consistori de fer participar els veïns, com més millor, en les decisions sobre el municipi.

El consell s’haurà de reunir com a mínim dos cop l’any, en sessions obertes, i s’anirà renovant cada dos anys. Perquè les propostes siguin elevades al consistori, caldrà que estiguin avalades per les dues terceres parts dels integrants de l’ens. A part dels membres escollits, a les reunions assistirà un regidor i, si s’escau, el jutge de pau, però ni un ni l’altre podran votar.

LA DATA

08.12.18
Dia fixat
per a les votacions, en què podran participar els empadronats que tinguin 16 o més anys d’edat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró