Societat

L’home que volia atemptar contra Pedro Sánchez va treballar com a vigilant de seguretat del CTTI

Segons Rac 1, hauria fet captures de les imatges de les càmeres

Està en presó preventiva com a sospitós de conspiració per atemptar contra la vida del president del govern espanyol

La fiscalia “no descarta”portar a l’Audiència Nacional el cas

Manuel Murillo, l’home que volia atemptar contra Pedro Sánchez, va treballar com a vigilant de seguretat del complex on hi ha el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). Ho ha avançat Rac 1 i ho han confirmat a l’ACN fonts del Departament de Polítiques Digitals, que han precisat que feia feines puntuals, l’última les tres setmanes prèvies al 21 de desembre com a reforç per les eleccions al Parlament. Murillo va treballar en horari nocturn i en algun torn diürn ocupant-se d’un edifici annex al CTTI. Segons Rac 1, hauria fet captures de les imatges de les càmeres de vigilància i les hauria passades a persones diverses, entre elles a algunes relacionades amb la Guàrdia Civil.

Els Mossos haurien descobert aquesta informació quan van aconseguir l’ordre per intervenir el seu telèfon. S’investiga si també va treballar com a vigilant del CTTI en els mesos previs a l’1-O, i si va aprofitar-ho per col·laborar amb els cossos policials de l’Estat. La policia ha traslladat aquesta nova informació al jutjat de Terrassa que porta el cas.

L’home es troba en presó preventiva des del 21 de setembre passat com a sospitós de conspiració per atemptar contra la vida del president del govern espanyol.

La fiscalia es posiciona

La fiscalia no descarta de moment demanar al jutjat de Terrassa que remeti a l’Audiència Nacional el cas del vigilant de seguretat privada que tenia intenció d’assassinar al president del govern espanyol Pedro Sánchez amb una arma llarga. Així, el ministeri públic encara no ha descartat acusar-lo de terrorisme, tot i que inicialment només el va acusar de conspiració per assassinar una autoritat, possessió il·lícita d’armes, incitació a l’odi i amenaces greus. L’home va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra al setembre i posteriorment empresonat sense fiança, ordre confirmada per l’Audiència de Barcelona, després de demanar en un xat privat que algú l’ajudés per cometre el magnicidi. A més, l’home, fill d’un alcalde franquista, era soci d’un club de tir i a casa seva se li va trobar una gran quantitat d’armes llargues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia