Societat

Societat

“Jo també tinc dret a pujar”

Nens i joves amb cadires de rodes i els seus familiars van reivindicar ahir a Girona unes atraccions adaptades per les Fires de l’any vinent

Un centenar de persones, entre nens i joves amb mobilitat reduïda acompanyats dels seus familiars, van fer ahir una passejada reivindicativa per les atraccions de les Fires de Girona, aprofitant que era el darrer dia. La seva reclamació és molt clara i així es va expressar en alguns dels rètols que portaven els manifestants –“Jo també tinc dret a pujar” i “Fires per tothom”– i en les consignes que van cridar durant el recorregut –“Volem pujar!”–. Els organitzadors de la trobada –les associacions de mares i pares d’alumnes de l’escola de Palau i del Consorci Sant Gregori, l’associació Lluito per Tu i els promotors de la campanya de recollida de firmes per aquesta causa a Change.org– van explicar que l’adaptació d’algunes atraccions és molt senzilla i només cal voluntat per fer-ho. “Es tracta bàsicament de treure algun dels elements dels cavallets per fer espai i posar uns ancoratges per subjectar la cadira de rodes”, va explicar ahir Joan Benítez, pare d’una nena amb paràlisi cerebral que cada any per Fires veu com dos dels fills pugen a les atraccions mentre l’altra filla ha de limitar-se a mirar-s’ho des de baix. “Amb la cara, ho diu tot. Sap molt greu aquesta situació, la veritat”, diu Benítez, vicepresident de Lluito per Tu. “No es tracta que hi hagi només una atracció adaptada, sinó vàries; els nostres fills han de tenir les mateixes oportunitats que altres”, va exposar Toñi Reinosa, mare d’un fill amb paràlisi cerebral. Marc Trayter, de l’AMPA de Sant Gregori, creu que les reticències dels firaires a fer adaptacions als cavallets adduint que aquest col·lectiu “és una minoria” es podrien superar si l’Ajuntament de Girona els incentivés econòmicament a través dels impostos que paguen. Els organitzadors van quedar gratament sorpresos de la resposta a la convocatòria d’ahir i confien que serveixi perquè l’any vinent les atraccions de les Fires de Girona s’assemblin més a les d’Eurodisney, on l’adaptació és de gairebé el 100%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA