Societat

El centre de Tirgi a Riudellots dona feina a 25 persones

La societat gestionarà unes 40.000 tones anuals de paper i cartró, i oferirà el servei de destrucció confidencial de documentació

Divuit dels treballadors són persones amb discapacitat

L’empresa Tècniques i Recuperacions del Gironès (Tirgi) s’ha instal·lat en una nau del polígon industrial de Riudellots de la Selva, on treballaran 25 persones. El nou centre és al carrer Onyar, a l’àrea industrial del poble. Ocuparà una planta de treball de 3.200 m² i gestionarà unes 40.000 tones anuals de paper i cartró.

El director d’operacions de Tirgi, Jordi Oliveras, explica que a Riudellots desenvoluparan dues línies de treball: el servei de destrucció confidencial de documentació i el triatge i classificació de paper i cartró procedent de la recollida selectiva. Divuit de les 25 places del centre especial de treball (CET), que dirigeix Jordi Quintana, són ocupades per persones “amb discapacitat física, sensorial, intel·lectual i/o malaltia mental de severa intensitat”.

En la primera línia, Tirgi donarà ocupació a vuit persones amb discapacitat i ha rebut una subvenció de 79.000 euros de la Fundació ONCE. Tirgi disposa de contenidors especials “precintats per a l’emmagatzematge de documents tant en format paper com DVD, CD o altres”. La recollida de paper i cartró –paper blanc, arxiu, diari i revista, entre altres tipus– donarà ocupació a vuit persones amb discapacitat.

Tirgi és una societat limitada sense ànim de lucre que va néixer l’any 1999 a Celrà (Gironès) i que té, entre altres instal·lacions, una planta de triatge a Celrà i una a Palafolls (Maresme). L’empresa té 160 treballadors, 74 dels quals presenten necessitats especials. Els usuaris del CET són derivats de serveis socials d’atenció primària, serveis de suport a la integració laboral d’entitats públiques i privades i serveis de salut, segons informa l’empresa.

LA XIFRA

79.000
euros
és l’ajut d’ONCE al centre de Riudellots, que servirà per destruir documentació de manera confidencial.

Visita de Torra i pacte nacional a curt termini

El centre especial de treball de Tirgi ja funciona des de fa un parell de mesos. Està situat en una parcel·la de 8.000 m², i els responsables han agraït les facilitats que els ha donat l’Ajuntament de Riudellots per instal·lar-se al municipi. Divendres els responsables i els empleats van rebre la visita del president de la Generalitat, Quim Torra. A Riudellots, Torra va dir que a curt termini el govern aprovarà el pacte nacional per a les persones amb discapacitat. “No volem banderes ni himnes, sinó que el país avanci”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer