Societat

Girona estudia crear parades intermèdies de bus al vespre

S’aprova una moció de la CUP que ho demana, junt amb altres mesures per millorar la seguretat de les dones

Es debatrà dins un grup de treball que s’ha creat per replantejar totes les línies

Unanimitat en el ple de Girona a impulsar diverses mesures per millorar la seguretat de les dones davant l’amenaça de les agressions masclistes, recollides en una moció de la CUP-Crida per Girona. Destaca sobretot la idea de crear parades intermèdies a demanda en les línies d’autobús urbà, de manera que el conductor permeti que les dones baixin del vehicle en un punt intermedi entre dues parades, sense alterar el recorregut oficial. Tot i que aquesta mesura, que també s’està impulsant en altres ciutats, està pensada sobretot per a la nit, a Girona seria bàsicament per al vespre, ja que els busos acaben l’horari pels volts de les deu de la nit.

L’equip de govern va explicar que aquesta és una de les mesures que es preveu estudiar dins del grup de treball que s’ha creat per valorar quins canvis cal introduir en el transport urbà, dins d’un replanteig global de totes les línies. En aquest grup es preveu que hi participin representants de TMG –de l’empresa i del comitè d’empresa–, del consistori, de les entitats veïnals, de la UdG i de l’ATM. En el cas de les parades intermèdies a demanda, el govern de la ciutat ho veu no només una mesura destinada a les dones, sinó també als menors. El grup d’ERC també va indicar que podia ser útil per a la gent d’edat avançada. El PP –i també va estar-hi d’acord la CUP– va assenyalar que cal també abordar l’allargament de l’horari de les línies, tot i que s’és conscient del cost que suposaria. De fet, en el ple del setembre es va aprovar una moció de les JERC –amb l’abstenció del govern i de Cs– per crear un bus nocturn interurbà.

Altres mesures

Els altres tres punts de la moció aprovada eren l’extensió del model del punt lila, que tothom va estar d’acord que havia funcionat molt bé per Fires; l’impuls de tallers gratuïts d’autodefensa per a dones en els centres cívics, i la millora de les sessions sobre seguretat lligades a la violència masclista que s’imparteixen a les escoles i els instituts. Sobre aquest últim punt, la regidora Laia Pèlach va explicar que actualment “se centren molt en mesures de seguretat i no a reflexionar sobre el rol de l’home” i va destacar la importància “d’incidir en el canvi de mentalitat”. També en això hi van estar d’acord la resta de grups, especialment el PSC, que va considerar-ho el punt més important del text.

LA FRASE

La parada intermèdia a demanda ja es fa en altres municipis i és d’execució prou fàcil
Laia Pèlach
regidora de la cup-crida per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat