Societat

Torra confia en “la iniciativa de la gent” per a “bastir la república”

Comín fa arribar la seva enhorabona per carta i qualifica el Sant Pau com “l’exemple clar” de com han de ser els hospitals catalans

El president de la Generalitat, Quim Torra,s’ha mostrat confiat en “la iniciativa de la gent” per a “bastir la república”, en un paral·lelisme amb la inauguració del nou Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR Sant Pau). En aquest acte, l’exconseller de Salut, Toni Comín, també ha volgut fer arribar la seva “enhorabona” per carta als professionals del que ha considerat com “l’exemple clar” de com han de ser els hospitals del país. En aquest sentit, Torra ha agraït especialment la tasca a tots els treballadors del sector, i ha destacat que saben “les seves reivindicacions” i tenen “tot el govern al seu costat”, tot just deu dies abans de l’inici de la vaga a l’atenció primària.

Durant la inauguració de l’espai, el president ha destacat que el projecte s’ha basat en “la llibertat, la cultura i el talent”, de la mateixa manera que “l’edifici republicà”. A més a més, ha volgut posar en valor el paper de la ciutadania en aquest projecte. “Aquesta és una obra impulsada des de la societat civil i a això cal donar-li tot el valor i la rellevància, perquè el nostre país es això, és la iniciativa de la gent”, ha assegurat Torra.

Per la seva banda, i a través d’una carta, l’exconseller a l’exili Toni Comín ha volgut compartir “la seva alegria” del que ha qualificat com a “salt molt important” per al sector, que ha assegurat que no hauria estat possible sense “la passió i la vocació” de tots els professionals que hi treballen.

El nou edifici de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR Sant Pau) que s’ha inaugurat aquest dijous permet ajuntar en una sola instal·lació tots els investigadors que fins ara estaven dispersats en el campus i deixar enrere els mòduls prefabricats on treballaven, de manera que podran “ser més competitius”, segons el director científic de l’IR Sant Pau, el doctor Jaume Kulisevsky. Una de les principals singularitats de l’edifici, integrat dins el recinte de Sant Pau i que ha tingut un cost de 15,5 MEUR, és que es troba recobert d’una pell de ceràmica que el protegeix de la radiació solar. Les 45.000 peces ceràmiques que conformen aquesta pell són del mateix color que el recinte històric i, així, constitueixen un “relat” arquitectònic que connecta les noves instal·lacions amb les modernistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona