Societat

Titelles i calçots comparteixen escena a Valls

Aquests dies coincideixen a la vila les principals propostes del 14è Festival Guant amb la 5a Jornada Gastronòmica del Calçot, que inaugura la temporada

Valls és l’epicentre de la catorzena edició del Guant, el Festival de Teatre de Titelles, que fins diumenge ofereix més d’una trentena de funcions, amb la participació de deu companyies –amb artistes catalans, murcians i tailandesos–. Enguany, la cita artística posa èmfasi en un diàleg entre la música i els titelles. Busca, doncs, sorprendre el públic amb l’electrònica i la música d’arrel, a més d’oferir una picada d’ullet al món oriental amb titelles de paper fets amb la tècnica de l’origami o papiroflèxia. Una altra de les singularitats del programa d’aquest any és que per primera vegada s’ofereix una proposta per a infants i bebès d’1 any, La lluna, la pruna, de la Companyia Mercè Framis. Quant a muntatges, destaca l’estrena de la versió amb l’electrònica en directe de l’espectacle Identitats, de l’històric grup català Rocamora –demà, al Principal de Valls–, que combina el treball amb marionetes, sons ben vius i també l’audiovisual. Altres tècniques aporten varietat i diversitat al festival, com la d’actor narrador i la de manipulació en directe, que es pot veure a través de dues companyies catalanes i una de murciana: Festuc Teatre, amb Adeu, Peter Pan; Mimaia Teatre, amb el treball Roig Pèl-boig, i Teatro Los Claveles, de Múrcia, i el seu l’espectacle en català Les set cabretes. Tot i que la majoria de funcions tenen lloc al Teatre Principal de Valls, també hi ha programades algunes propostes al Morell, la Pobla de Mafumet, Alcover i, com a novetat d’aquesta edició, Mont-roig del Camp (www.festivaguant.cat).

Carme Ruscalleda arrenca el primer calçot

Redacció

La Jornada Gastronòmica del Calçot de demà obre oficialment la temporada de calçotades a Valls. La clàssica jornada d’inici de la temporada reuneix els principals restauradors de Valls i l’Alt Camp, xefs de prestigi, cellers i agricultors, en una festa que té com a gran protagonista la cuina del calçot. Carme Ruscalleda rebrà el títol d’Amiga de l’Autèntica Calçotada, a més d’obrir la temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot. El Pati és la plaça central de la festa, amb el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot, on es podrà degustar una desena d’especialitats diferents fetes a base de calçots, per 2 euros la tapa o ració, amb els vins dels cellers, a 1 euro la copa. També hi haurà cuina en directe a càrrec de tres xefs, Albert Raurich, Carles Abellán i Joel Castanyé, i un reconeixement al recentment desaparegut xef vallenc Àngel Solé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona