Societat

El centre d’acollida La Sopa està al 100% d’ocupació

Hi ha 45 persones en llista d’espera, ateses amb els serveis mínims de dutxa i entrepans

Les 110 places de menjador estan també totes ocupades

S’obrirà un local de reforç per als sensellar

En aquests moments, i en una setmana en què ja es preveu una baixada important de les temperatures, l’ocupació al centre d’acollida La Sopa de Girona és del 100%, segons les darreres dades facilitades per l’Ajuntament de Girona. En concret, estan ocupades les 66 places que ofereix La Sopa, entre els 50 llocs de recuperació de llarga estada i els 16 llocs de centre de dia i allotjament nocturn. També estan ocupades les 23 places que s’ofereixen en pisos: disset estan repartides en cinc pisos d’inclusió compartits i sis places repartides en sis pisos individuals en el marc del programa Housing First (La Llar, Primer). Es tracta d’un total de 89 places entre la Sopa i els pisos d’acollida que ja estan plenes.

Hi ha 45 persones que estan en llista d’espera per accedir a aquests dispositius i que reben els serveis mínims: dutxa i entrepans. I és que, segons les mateixes fonts, les 110 places de menjador també estan al 100% d’ocupació.

Per atendre l’increment de demanda que es registra cada any arran del descens del termòmetre, l’Ajuntament de Girona valora de quina manera pot reforçar el servei. A principis de gener d’aquest any, el consistori va obrir un espai a les Sarraïnes –al carrer de Ferran el Catòlic de Girona– amb capacitat per a dotze persones. Es va oferir allotjament nocturn i un refrigeri per sopar –sopa, infusions, sucs, cafè i galetes– des de les vuit del vespre fins a les vuit del matí tots els dies de la setmana. El nivell d’exigència per als usuaris va ser baix: l’entrada era lliure i no calia presentar cap documentació ni donar cap dada més enllà del nom. No hi havia cap compromís d’assistència i l’única norma va ser la del respecte i la bona convivència. Però per a la nova operació fred, L’Ajuntament busca un local alternatiu al de les Sarraïnes, amb més capacitat, al mateix Barri Vell. El govern local vol encabir-hi 26 llits, el doble dels del gener. A més, la regidora de Drets Socials, Eva Palau, va indicar recentment en declaracions a l’ACN que s’està confeccionant un “sistema per evitar les cues que hi havia” de les persones que volien aconseguir un llit per dormir. Palau hi va afegir que els assistents socials que fan el seguiment de les persones que viuen al carrer “els donaran una plaça” i faran així “una adjudicació prèvia”.

LES XIFRES

66
places
que té La Sopa estan ocupades. N’hi ha 50 de llarga estada i 16 de centre de dia i allotjament nocturn.
23
places
tenen els pisos d’acollida. Hi ha 17 places en 5 pisos d’inclusió compartits i 6 en pisos individuals.

Fons per a “necessitats urgents”

L’octubre passat, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, van signar un conveni amb el consorci de La Sopa per finançar les prestacions que ofereix aquest centre d’acolliment i serveis socials. Mitjançant aquest conveni, el govern va destinar 290.000 euros al finançament dels programes de La Sopa durant el 2018. Madrenas va mostrar satisfacció per l’acord i va remarcar la importància de poder fer front a “les necessitats urgents”. “Aquestes ajudes són molt importants [...]. El nostre objectiu és que cap persona de la ciutat es quedi sense tenir els serveis bàsics coberts”, hi va afegir l’alcaldessa arran de la signatura del conveni. A La Sopa s’atenen persones sense llar, en situació de pobresa severa o amb especials dificultats per a la seva autonomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona