Societat

El Gran Recapte d’Aliments es farà amb bosses de roba a la ciutat de Girona

El Banc dels Aliments en distribuirà 3.000 per a la campanya dels dies 30 de novembre i 1 de desembre

Falten voluntaris en diversos municipis

El Banc dels Aliments de les comarques de Girona substituirà les bosses de plàstic per bosses de roba a la ciutat de Girona durant el Gran Recapte, que tindrà lloc el 30 de novembre i l’1 de desembre. El banc té previst repartir 3.000 bosses reutilitzables entre les persones que participin a Girona en la campanya de recapte d’aliments per a persones necessitades. Amb aquest gest, el Banc dels Aliments vol fer un primer pas cap a la sostenibilitat.

Aquesta és una de les novetats de la nova edició del Gran Recapte, que, com en edicions anteriors, ha incorporat la campanya en línia per mitjà del web www.granrecapteonline.com, que facilita les donacions de lots d’aliments bàsics per valor de 5, 10 i 25 euros. Al Gran Recapte en línia, s’hi han afegit plataformes com Bon Preu-Esclat, Caprabo, Casa Vimet, Condis, DIA i Ulabox.

A una setmana de la campanya més gran de recollida d’aliments, l’organització ha fet notar que falten voluntaris per cobrir els prop de 400 establiments de les comarques gironines que participaran en el Gran Recapte. Falten voluntaris a Palamós, Figueres, Blanes, Lloret de Mar i Puigcerdà. Les persones que vulguin inscriure’s-hi per fer de voluntari o coordinador poden fer-ho a www.granrecapte.com i a www.bancdelsaliments.org. De voluntaris se’n necessiten cap a 4.500, una desena per establiment, més els necessaris per classificar el menjar al magatzem.

Com en les darreres edicions, aquest cop es torna a demanar aliments nutritius de llarga durada, com ara conserves de peix, verdures, oli i llet.

Amb el Gran Recapte de l’any passat, es van recollir 475 tones d’aliments a les comarques gironines, que es van fer arribar als beneficiaris per mitjà de les entitats benèfiques. No obstant això, segons destaquen els promotors, el menjar que recull el Banc dels Aliments durant el Gran Recapte només cobreix una mínima part del que necessita durant tot l’any. El Banc atén actualment 33.224 persones i reparteix cap a 2.700 tones de menjar a l’any.

Justament aquest any, el Banc dels Aliments celebra el seu 30è aniversari. Des de la seva creació, el 1988, l’activitat no ha parat de créixer: ha passat de repartir cinc tones de menjar a les 2.700 actuals. Durant aquests 30 anys, s’han repartit 24.847 tones de menjar.

LA XIFRA

4.500
voluntaris
calen a la demarcació per cobrir els 400 establiments que participen en la campanya.

LA DATA

30.11.18
Primer dia
de la campanya del Gran Recapte. Tindrà continuïtat l’endemà, el dia 1 de desembre.

Concert benèfic avui com a tret de sortida

El conservatori de música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha organitzat per avui, a les vuit del vespre, a l’Espai Caixa de Girona, un concert benèfic a favor del Banc dels Aliments. Durant el concert, que serà el tret de sortida del Gran Recapte del 2018, es podran fer donatius que després es bescanviaran per productes alimentaris bàsics destinats al Banc dels Aliments. El concert anirà a càrrec d’intèrprets de formacions de cambra com Glòria Garcés (veu i piano) i Sebastià Bel (percussió); Tània Parra (piano) i Joan Fèlix (viola); Jorgelina Giordano (veu), Jesús Lira (violí), Joan Sadurní (piano) i Rodolfo Jäger (guitarra i veu); Alfred Cots (piano) i Anna Cassú (piano), a més d’Esteve Zulet (flauta travessera). Interpretaran obres de Piazzola, Brahms, Sarasate i Ayala. Fa sis anys que el conservatori col·labora amb el banc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró