Societat

Dues estrelles per als germans Torres

Tres nous establiments catalans s’estrenen amb una distinció: La Barra de Carles Abellán, l’Oria de Berasategui i el Terra de Paco Pérez a Sant Feliu

La nova aposta gastronòmica dels xefs Sergi i Xavier Torres, Cocina Hermanos Torres del carrer Taquígraf Serra de Barcelona, batejada per ells mateixos com La Nau dels Somnis, ha revalidat la confiança de la guia Michelin, que ha atorgat al restaurant dues estrelles, les mateixes que tenia el Dos Cielos abans de tancar. En una gala celebrada aquest dimecres a Lisboa, Catalunya ha constatat la pèrdua de les tres estrelles del Sant Pau de Carme Ruscalleda per tancament. Amb tot, tres nous establiments catalans s’estrenen amb una distinció: la cuina marinera de La Barra, de Carles Abellán, un ex-Bulli; l’Oria, de Martín Berasategui a Barcelona, i el Terra, de Paco Pérez, a l’hotel Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols. No han tingut la mateixa sort el Nectari, que perd la que tenia, el Cinc Sentits –per tancament i trasllat– i el Roca Moo, que ha abaixat la persiana.

Després d’una dècada de cuinar al Dos Cielos Barcelona, a la planta 24 de l’hotel Melià, els germans Sergi i Xavier Torres van tancar el restaurant per obrir-ne un de “personal i propi” a final de juny, ubicat en una nau industrial de 800 metres quadrats al barri de les Corts. El projecte més personal d’aquests cuiners mediàtics busca també ser un espai de formació i els comensals poden veure els professionals treballar en una cuina situada al centre del menjador.

La proposta de Berasategui a Barcelona, l’Oria, ha aconseguit aquest dimecres la primera distinció Michelin. L’establiment, situat al vestíbul de l’hotel Monument, al passeig de Gràcia, repassa la seva cuina i ofereix una proposta gastronòmica basada en la Mediterrània. Una proposta amb aires d’El Bulli, La Barra, de Carles Abellán, el restaurant del passeig de Borbó, a la Barceloneta , ha rebut a Lisboa la primera distinció de la guia vermella. El restaurant, que va obrir l’any passat, s’ha especialitzat en la cuina marinera i productes del mar.

Finalment, el Terra, el primer espai gastronòmic del xef Paco Pérez inaugurat el març passat a Sant Feliu de Guíxols, ha irromput amb força aconseguint la primera estrella Michelin. Paco Pérez aconsegueix així la seva sisena estrella, ja que en té dues pel Miramar de Llançà i dues més per l’Enoteca de la ciutat de Barcelona i una al restaurant de l’hotel Das Sue de Berlín.

Quant als Bib Gourmand, Michelin atorga la distinció al Verat de Santa Coloma de Gramenet i el Vinòmic de la Garriga.

La notícia de la nit va ser la irrupció al selecte grup dels tres estrelles del restaurant del xef Dani García a Marbella. El cuiner va iniciar la seva carrera als anys 90 de la mà de Martín Berasategui, amb qui assegura que comparteix ADN, oferint una reformulació de la cuina andalusa en clau contemporània. La guia Michelin també va premiar amb una segona estrella el restaurant de Ricard Camarena, al País Valencià, amb una proposta ubicada a les Bombes Gens Centre d’Art; així com la primera per al Beat i l’Orobianco de Calp i El Xato a Nucía. Les Illes Balears perden l’estrella del Bou de Sa Coma, a Mallorca, per tancament i, per contra, no n’aconsegueixen cap més. En resum: l’Estat suma un nou tres estrelles amb Dani García Restaurante i també s’atorga la segona estrella a quatre restaurants i la primera a 25. Els nous amb dues estrelles són, a més del dels germans Torres, El Molino de Urdániz a Urdaitz (Navarra); Ricard Camarena Restaurante a València i Almaa (Lisboa). Vint-i-cinc restaurants aconsegueixen la seva primera estrella a Madrid, Andalusia, Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, La Rioja i Aragó, a més de a Sintra, Bragança i Guimarães a Portugal.

LA XIFRA

31
estrelles
Michelin té Barcelona, consagrant així la ciutat com un destí gastronòmic de primer ordre mundial.

Berasategui i Dani García

Martín Berasategui es va convertir ahir en el cuiner amb més estrelles Michelin de la història, amb un total de deu. En tenia vuit (tres pel Lasarte del País Basc, tres més pel Lasarte de Barcelona i dos per l’MB del Ritz de Tenerife) i ahir la prestigiosa guia n’hi va donar dues més: una pel restaurant Oria de l’hotel Monument del passeig de Gràcia de Barcelona una altra per l’eMe Be Garrote de Donostia. L’altre protagonista d’ahir va ser l’andalús Dani García, que va ser premiat amb tres estrelles pel seu restaurant de Màlaga. A banda d’aquest, ara a l’Estat ja hi ha 11 restaurants amb les preuades tres estrelles, entre els quals els barcelonins Àbac i Lasarte i El Celler de Can Roca, de Girona. Les noves estrelles del firmament de la gastronomia es van donar a conèixer ahir a Lisboa en una gala que, per primer cop, se celebrava a Portugal, país on es va premiar Henrique Sá Pessoa, de l’Alma del Chiado, una cuina moderna de base molt regional. També de Portugal, Michelin va premiar Midori, de Sintra, que es va convertir en el primer restaurant de cuina japonesa a aconseguir una estrella. Un altre premiat va ser G Pousada de Bragança, un restaurant que valora la cuina moderna de Tras-os-Montes, i A Cozinha de Guimarães.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona