Societat

Tiren a terra la nau que faltava a la zona de la futura clínica Girona

L’enderroc es fa durant cinc hores el dissabte a la nit per no afectar la circulació de trens

Les obres de construcció avancen al ritme previst

L’enderroc de la nau que estava pendent dins de la zona on s’ha de construir la nova clínica Girona finalment ja ha començat. L’edifici és molt a prop de les vies del tren i per això ha calgut un permís d’Adif, que ha trigat mesos a arribar. Finalment, l’empresa que s’encarrega de l’enderroc va rebre’l fa menys d’un mes i ja s’han iniciat els treballs, que només es poden fer durant unes hores el dissabte a la nit.

En concret, les actuacions per tirar a terra la nau es duen a terme el dissabte des de les dotze de la nit fins a les cinc del matí. “És l’única estona durant tota la setmana que Adif ens ha donat permís perquè no hi passen trens i poden treure la llum de la catenària”, explica el gerent de la clínica Girona, Carles Espígol.

Les obres d’enderroc van començar el dissabte 10 de novembre i es preveu que puguin tenir-les enllestides en quatre dissabtes i que, per tant, acabin dissabte que ve, 1 de desembre. Espígol subratlla que es tracta d’una “obra molt complexa”, ja que “són parets molt altes i s’ha d’anar molt en compte que no caigui res ni a les vies ni a la catenària”. Per això, en l’enderroc es va tirant la paret cap endins i no cap en fora, perquè cauria a la via.

A diferència de les dues naus que es van tirar a terra a finals de l’hivern passat, aquesta nau no està on s’ha d’aixecar la clínica, sinó just al costat, dins del projecte d’urbanització de la zona. Per això, malgrat el retard en el permís d’Adif (que es va sol·licitar al febrer), s’ha pogut anar tirant endavant al ritme previst les obres de construcció de la futura clínica. Espígol explica que les pluges els han afectat alguns dies, però que es mantenen dins del calendari. “El forat per fer els fonaments ja està a uns quants metres. Se segueix el ritme previst.”

Les obres a la zona van començar el 20 de febrer amb l’inici de l’enderroc de l’edifici de la Comiro. La fase per enderrocar dues de les tres naus va durar aproximadament dos mesos. Va ser un procés lent perquè part de les naus tenien al sostre fibrociment, que es va haver de retirar amb mesures especials. Després de l’enderroc, va haver-hi una aturada de les tasques per qüestions tècniques durant unes setmanes i al juny va entrar la maquinària pesant per començar les excavacions.

Està previst que les obres durin en total uns 26 mesos i que, per tant, si no hi ha imprevistos la nova clínica obri a finals del 2020. Serà un gran edifici de 36.000 metres quadrats, amb tres plantes subterrànies i set per sobre del nivell del sòl a la banda que dona al carrer Barcelona i cinc pel costat de la via.

LA DATA

10.11.18
Van comença
l’enderrocament de la nau que quedava pendent dins del solar on ha d’anar la nova clínica.

LA XIFRA

4
dissabtes
es preveu que durin els treballs i, per tant, si no hi ha imprevistos s’acabarà dissabte que ve.

LA FRASE

És una obra complexa, perquè hem de tirar la paret cap endins, ja que no pot caure res a la via
Carles Espígol
gerent de la clínica girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós