Societat

societat

Admesa a tràmit una querella contra l’exgovern de Badalona

Semblava que el serial per la propietat del Círcol Catòlic de Badalona havia quedat dat i beneït el juny del 2016, quan la històrica entitat va adquirir l’edifici evitant així que una promotora, Vértice Ensanche, el comprés per construir-hi pisos. La constructora, que va pagar per disposar del dret de compra, va acceptar un pagament de 270.000 euros a canvi de fer-se enrere. Quan tot feia pensar que la polèmica formava ja part de la història de la ciutat, Vértice Ensanche ha reaparegut per interposar una querella criminal contra els deu membres de l’anterior govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) en entendre que es va cometre un delicte de “prevaricació”, ja que en el ple del gener del 2016 es va aprovar una moratòria que impedia avançar les obres en aquell sector de la ciutat. El PSC i el PDeCAT hi van votar a favor però la querella no els inclou. Durant un any, segons es va acordar, el consistori no atorgaria llicències urbanístiques a la confluència dels carrers Sant Anastasi i Francesc Layret.

Vértice Ensanche es proposa demostrar ara que l’Ajuntament de Badalona no ha impulsat cap canvi en el sector on hi ha l’edifici del Círcol Catòlic, just a tocar de la plaça de la Vila, i que per tant aquella moratòria del 2016 “prioritzava l’interès particular per sobre de l’interès general i només tenia per objecte beneficiar una entitat tot i que Vértice ja tenia uns drets adquirits”. El jutjat d’instrucció número 1 de Badalona ha admès a tràmit la querella i ara iniciarà les diligències per decidir si arxiva el cas o bé si continua endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona
DOSSIER

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró