Societat

L’Estat es proposa revertir els retards crònics del Prat

Foment encarrega un estudi i a partir del febrer començarà a aplicar mesures

Gairebé el 50% dels vols que operen a l’aeroport de Barcelona acumulen de mitjana retards de mitja hora

Foment vol revertir la cronificació dels retards a l’aeroport del Prat. Per això ha encarregat a l’agència Eurocontrol un estudi per fer una anàlisi “objectiva i rigorosa” de les causes que han provocat que gairebé el 50% dels vols que operen a l’aeroport de Barcelona acumulin de mitjana retards de mitja hora.

Un cop l’estudi estigui enllestit, aproximadament al mes de febrer, el govern de Madrid diu que començarà a aplicar mesures per canviar la situació. Ho va dir ahir el secretari d’estat de Transport, Pedro Saura, en la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, la primera que es feia des del 2016 i en la qual hi van participar representants de l’Estat, la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat, i agents econòmics i socials del territori. Va ser una reunió important i llargament ajornada i esperada, atès la conflictivitat que hi ha hagut al Prat els darrers anys i el sotrac econòmic i d’imatge que ha suposat. En aquest sentit, el conseller de Territori, Damià Calvet, va destacar que l’estudi que s’ha encarregat també “servirà per anticipar-se a noves situacions conflictives” al centre de vols català.

Pedro Saura, tot i deixar clar que l’aeroport del Prat “va molt bé” i que aquest 2018 se superaran els 50 milions de passatgers, i de recordar que és el setè aeroport d’Europa en nombre de viatgers, va reconèixer que la “cronificació dels retards” ha generat preocupació entre la societat i el món econòmic. Així, va dir que, junt amb la resta d’agents implicats, demostraran a la ciutadania “que no miren cap a una altra banda” i que prendran mesures a curt i a llarg termini per solucionar la qüestió dels retards que ja afecta gairebé la meitat dels vols”.

L’estudi de l’agència independent Eurocontrol s’emmarca en un pla més ampli de millora de l’aeròdrom de la capital catalana que ha estat batejat amb el nom de BCN a Punt. Foment vol tenir un diagnòstic “objectiu” per prendre de manera coordinada les mesures necessàries sense que els diferents agents implicats “es tirin les culpes els uns als altres”. Saura també va anunciar que el 10 de desembre es reunirà amb les companyies aèries per estudiar com poden col·laborar per millorar el servei que es presta.

Tarragona i Reus exigeixen l’acord ferroviari

Els alcaldes de Tarragona i Reus, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer, van coincidir ahir a reclamar al Ministeri de Foment que faci costat al territori i executi l’acord ferroviari signat amb el govern i els alcaldes de Salou, Cambrils i Vila-seca. Les prioritats són la construcció de l’estació intermodal al sud de l’aeroport de Reus, la construcció dels baixadors ferroviaris de Bellissens a Reus, i de Llevant i Ponent a Tarragona, així com la planificació d’una variant interior de mercaderies aprofitant trams de l’antiga línia Reus-Roda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró