Societat

Societat

La importància de poder pujar-hi tots

En marxa, a la plaça de Salvador Espriu de Girona, la primera atracció adaptada de la demarcació

Segona edició de ‘Posa’t al meu lloc’

“Li està encantant! Ha estat pujar i se l’ha vist molt feliç!” Mentre els cavallets de la plaça de Salvador Espriu de Girona feien voltes, eren impagables els rostres de satisfacció dels pares, d’un oncle, dels avis i dels germans de l’Alba, de 9 anys, que ahir va poder gaudir de l’atracció juntament amb la vintena de nens més que també eren a dalt. Al cim de la plataforma l’acompanyava el seu pare, Joan Benítez, vicepresident de Lluito per Tu, una associació que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb pluridiscapacitat i afectacions motrius severes. “El d’avui és un punt de partida. Esperem que no sigui una gota al mig del desert, sinó que tingui continuïtat”, apuntava Benítez. I és que, ahir, es va fer realitat una reivindicació essencial i de justícia, amb la posada en marxa de la primera atracció de les comarques gironines que està adaptada per a infants amb mobilitat reduïda.

Va tallar la cinta inaugural la propietària dels cavallets, Conxita Notario. Amb el seu home, Pere Ros –ja jubilat–, la Conxita va continuar el negoci familiar, iniciat pel seu pare l’any 1947. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, s’ha col·locat a l’atracció una rampa amb rails per tal que es pugui accedir a la plataforma amb cadira de rodes; i per subjectar la cadira a dalt s’han instal·lat quatre ancoratges, fixats a les bigues de suport de la plataforma. Els costos de l’adaptació (uns 2.000 euros aproximadament) els ha assumit el consistori; i a la taquilla, un cartell anuncia que l’atracció és gratuïta per als nens amb discapacitat. L’Alba ho va poder estrenar, molt ben acompanyada de la seva germana Vega, que era al seu costat, en un cavall marró.

La petició que les fires siguin tan inclusives com sigui possible ha obtingut un gran ressò. Una reclamació col·lectiva de Lluito per Tu, el Consorci Sant Gregori, el centre d’educació especial Palau i l’impulsor de la campanya de recollida de firmes a Change.org, el veí de Sant Julià de Ramis David Vega. Ahir, a més, a la plaça de Salvador Espriu i a la del Lleó hi havia carpes i activitats, amb motiu de la segona edició de Posa’t al meu lloc. És una jornada organitzada per Multicapacitats i la Fundació Eurofirms en el marc, avui, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Hi va haver exhibicions amb gossos pigall, tastos a cegues, circuits d’obstacles, es podia aprendre a dir el nom en la llengua de signes... Una diada que, pel president de Multicapacitats, Isaac Padrós, té l’objectiu de donar a conèixer la seva situació i “generar empatia, eliminar prejudicis i compartir una bona estona sense limitacions ni complexos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA