Societat

Les protestes a França atrapen uns 4.000 camions a Catalunya

El conseller d’Interior, Miquel Buch, convoca una reunió entre Trànsit i els transportistes per estudiar la situació

S’han registrat fins a 15 quilòmetres de cues a l’AP-7 a La Jonquera

Les protestes a França per l’alça del preu dels carburants han atrapat entre 3.000 i 4.000 camions en àrees de servei i polígons industrials de Catalunya, pel que la Generalitat ha demanat a la DGT que comenci a avisar els conductors a Saragossa i València per evitar el col·lapse, segons ha recollit l’agència EFE.

En roda de premsa, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que s’ha posat en contacte amb la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, perquè reforci la seva petició a la Direcció General de Trànsit perquè comenci a alertar els camioners d’aquesta situació a Saragossa i València, abans que arribin a Catalunya, on les àrees de servei “estan molt plenes”.

“La situació a Catalunya comença a ser complicada”, ha advertit Buch, que ha detallat que alguns camions que no poden travessar la frontera amb França, amb cues que arriben fins als 14 quilòmetres, són en polígons industrials perquè les àrees de servei estan ja molt plenes.

Davant aquesta situació, Buch ha convocat per a aquesta tarda una reunió amb responsables dels Mossos d’Esquadra, el Servei Català de Trànsit, Protecció Civil i els transportistes, per analitzar la situació i intentar acordar una estratègia conjunta

Retencions de 15 quilòmetres

Els camions de transport internacional poden tornar a circular després que hagin estat restringits aquest matí a l’AP-7 a la Jonquera en direcció a França, segons ha informat el Servei Català de Trànsit i ha recollit l’ACN. Aquest matí, s’han registrat fins a 15 quilòmetres de cues entre Biure i la Jonquera pels talls que han fet representants del col·lectiu dels ’armilles grogues’ francesos, que protesten per l’alt preu dels carburants i la pèrdua del poder adquisitiu a França. El col·lapse també afecta la circulació de la N-II a Pont de Molins, on hi ha tres quilòmetres de retencions. Aquestes mobilitzacions han provocat retencions durant tot el cap de setmana en aquesta zona, arribant també als deu quilòmetres.

Desenes de camioners i vehicles s’han quedat atrapats des de primera hora a l’N-II i molts han intentat esquivar les retencions accedint al polígon industrial de Llers (Alt Empordà), que també ha quedat col·lapsat. Alguns dels afectats han explicat que estan aturats aquí des de diumenge i que veuen molt difícil poder portar les mercaderies que transporten als punts de destí quan estava previst.

És el cas d’en Mario Neves, que ve de Portugal i transporta material esportiu cap a França. Avui ha fet nit al polígon de Llers i no veu factible arribar a França en les properes hores. Tampoc en Jorge Acosta.

Ell ve d’Itàlia i havia parat a Llers per fer un canvi de remolc i tornar al mateix país, hi havia de ser demà però no creu que hi arribi. Diu que ha dormit diverses nits al camió i que se’ls estan acabant les provisions de menjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona