Societat

Centenars de manifestants surten al carrer per reclamar pensions “dignes”

La Marea Pensionista ha sortit aquest dissabte al carrer. Al centre de Barcelona, diversos centenars de persones s’han manifestat avui en defensa de pensions dignes, segons ha informat l’organització que ha convocat la protesta. La marxa ha començat a la plaça Urquinaona i ha recorregut la Gran Via de Barcelona en direcció a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya amb el lema Governi qui governi, les pensions es defensen.

Els organitzadors han tancat l’acte amb la lectura d’un manifest en el qual han demanat que s’incrementin les pensions i que desapareguin les diferències entre les que reben homes i dones. Els manifestants han corejat consignes en contra dels sistemes privats de pensions i han portat pancartes amb frases com “No al pacte de Toledo”.

Fonts de Marea Pensionista han assenyalat que “el sistema de pensions és sostenible, però la riquesa està mal distribuïda”, pel que “cal exigir pensions dignes i, sobretot, que pugin les pensions mínimes”.

A Tortosa, aquest migdia, unes 400 persones s’han manifestat per reclamar una “vida digna” a les Terres de l’Ebre i per revertir les retallades en els serveis públics de la darrera dècada. Els organitzadors, una desena d’entitat socials i sindicals, entre ells, la PAH Ebre, Marea Blanca o la Lliga Contra el Càncer, s’han sumat a la convocatòria estatal en defensa del Sistema Públic de Pensions.

“Avui ha sigut l’inici d’un moviment però això continuarà fins que repetim totes les retallades”, ha subratllat Xesca Pérez, membre de Pensions Dignes Terres de l’Ebre i representant de la resta de convocants. A més, els organitzadors no descarten noves mobilitzacions.

Centenars de persones han marxat pels carrers del nucli antic de Tortosa amb un clam unànime, dir prou a les retallades. A ritme de percussió i amb cartells reivindicatius els manifestants han reclamat la derogació de la reforma de les pensions, la recuperació del poder adquisitiu i una millor sanitat pública, entre altres mesures.

“Durant més de deu anys hem tingut paciència i hem aguantat aquestes retallades però arriba un moment que s’han de revertir”, ha asseverat Xesca Pérez. Així mateix, ha remarcat que donada la “recuperació econòmica, el que no és just és que no es redistribueixi entre la població”.

A la capital del Segrià, una vuitantena de persones han volgut aprofitar la protesta per llançar un missatge a tot el col·lectiu tal com ha explicat el seu portaveu, Joan Miquel Ballesté, en referència als resultats electorals d’Andalusia. Ballesté ha dit que “els que ens estan perjudicant, segur que molts pensionistes els han votat”.

I, en aquest sentit, ha afegit que “cal treure la careta d’alguns partits i ni un vot a l’enemic”. A més, també ha indicat que per ells la pensió “digna” és de 1.080 euros que és “lo mínim que creiem que ha de cobrar tothom”. Segons ha detallat Lleida “és la tercera demarcació de tot Espanya” que té “pensions més petites” i “la majoria de dones estan cobrant màxim 600 euros”.

D’altra banda, el portaveu de la Marea Pensionista ha dit que han pogut entrar a formar part com a oients del Consell de la Gent Gran de la Paeria i ha reclamat que “es parli de problemes de la gent gran i no tant de l’oci i el lleure”, que afegeix, “ja té d’altres sortides”. El recorregut de la manifestació ha finalitzat davant la Subdelegació del govern de l’estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona