Societat

Es reforcen els controls, la seguretat i la neteja per la nit de Cap d’Any

Trànsit desplegarà un dispositiu especial de circulació amb 51 controls d’alcoholèmia i drogues arreu del territori

TMB mantindrà el servei de metro en funcionament de les 5 del matí de dilluns a les 12 de la nit del dia 1 de gener

L’Ajuntament de Barcelona reforçarà la seguretat i la neteja la nit de Cap d’Any, especialment a la zona de l’avinguda Reina Maria Cristina, on un espectacle multimèdia de pirotècnia, llum i aigua creat per l’ocasió per la companyia francesa Groupe F donarà la benvinguda al 2019. A més, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) mantindrà el servei de metro tota la nit.

Concretament, funcionarà 43 hores, de les 5 del matí de dilluns a les 12 de la nit del dia 1 de gener, per facilitar els desplaçaments ràpids i segurs. També es reforçarà la seguretat viària a la ciutat, on es faran controls d’alcoholèmia i de drogues a diferents punts per tal de prevenir accidents de trànsit.

Un espectacle a l’avinguda Maria Cristina de la companyia francesa Groupe F, amb Christophe Berthonneau com a director artístic, i amb música original del creador sonor Scott Gibbons, donarà la benvinguda al 2019. Aquest muntatge multimèdia, creat expressament per a aquesta ocasió, parteix de la tradició de menjar els 12 grams de raïm per celebrar l’entrada del nou any.

L’espectacle, de 24 minuts, combina l’actuació de 4 actors en suspensió amb elements com el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions. Començarà a les 23.40 hores, però a partir de dos quarts de deu de la nit, el públic que s’acosti a l’avinguda Maria Cristina podrà veure en directe un espectacle coreogràfic de llums, colors i música de les fonts màgiques de Montjuïc.

L’Ajuntament de Barcelona ha dissenyat un dispositiu per garantir la bona convivència, la seguretat i la neteja la Nit de Cap d’Any. El dispositiu de seguretat es farà de forma conjunta i coordinada amb els Mossos d’Esquadra.

Reforç de seguretat a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona

Tant Guàrdia Urbana de Barcelona com els Mossos d’Esquadra reforçaran la seva presència a la zona on es farà l’espectacle per tal de garantir la seguretat. A més es col·locaran elements de protecció per impedir el pas dels vehicles policials o d’emergències. La zona destinada al públic serà la calçada central i la vorera costat Besòs de l’avinguda Reina Maria Cristina. La vorera del costat Llobregat estarà tancada com a vial i zona de seguretat.

L’únic accés a la zona de celebració, serà per plaça Espanya. No es permetrà l’accés de públic ni per l’avinguda Rius i Taulet ni per l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia. Aquestes vies es reservaran per evacuació en cas d’emergència i per facilitar el desallotjament una vegada finalitzat l’espectacle.

En previsió que al centre de la ciutat es concentrin grups de persones per celebrar el cap d’any, la Guàrdia Urbana, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu per evitar incidents.

Alcoholèmia i droga

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit (SCT) desplegarà durant la nit de Cap d’Any un dispositiu especial de circulació amb 51 controls d’alcoholèmia i drogues arreu del territori per vetllar per la seguretat a la carretera. Un total de 172 efectius dels Mossos d’Esquadra participaran en l’operatiu, que començarà a les 10 del vespre del 31 i acabarà a les 10 del matí del primer dia del 2019.

Prevenir contra els efectes de l’alcohol i les substàncies estupefaents i retirar de la circulació aquells conductors que hagin begut o que s’hagin drogat és l’objectiu prioritari dels controls que es realitzaran durant la nit de Cap d’Any. Aquest 2018, 185 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes.

Segons les dades de l’Institut de Medicina Legal del 2017, el 38% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum en alguna d’aquestes tres substàncies: alcohol, drogues o psicofàrmacs. En el 30,7% de les víctimes mortals es va detectar presència d’alcohol i en un 13,3%, drogues o psicofàrmacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses