Societat

PACMA entrega 230.000 firmes a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’investigui la mort de la gossa Sota

Demana que es “depurin responsabilitats” i “un protocol d’actuació no letal contra els animals”

El Partit Animalista PACMA ha lliurat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona un total de 230.000 firmes perquè s’investigui “fins al final” la mort de la gossa Sota, que va morir el 18 de desembre pel tret d’un guàrdia urbà que assegura que el va atacar.

En declaracions als periodistes, el portaveu de PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, ha considerat que és necessari que es “depurin les responsabilitats polítiques” i que hi hagi “un protocol d’actuació no letal contra els animals a Barcelona”.Segons el seu parer, davant el que ha passat per la mort de l’animal la resposta que ha d’oferir el consistori encapçalat per Ada Colau ha de ser “política” perquè “el problema de falta de protocols és polític”, i també perquè el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, és “el responsable de que el seu cos no disposi de protocols d’entrenament i formació”.

No obstant això, Pascual ha sostingut que “com a responsable última està l’alcaldessa Ada Colau”, qui, segons la seva opinió, “va haver de retrocedir” de les seves primeres declaracions sobre el cas “a causa de la pressió social” i a que “s’omplís la plaça Sant Jaume, fet històric, perquè mai abans s’havia vist demanant justícia per una gossa abatuda, perquè a Catalunya val tot contra els animals”. A més, ha insistit que si es demostra que per part de l’agent de la Guàrdia Urbana hi va haver un abús de poder “exigim que s’expulsi del cos als responsables”. Encara que ha destacat que la formació es mantindrà “ferma” en les seves peticions, com està obert un procediment contra l’ajuntament “anem a ser cautelosos per no afectar la causa”.

Els fets van passar a la plaça d’Espanya de Barcelona, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va voler identificar a una persona sense llar.La Guàrdia Urbana assegura que la gossa, de nom Sota, va atacar a l’urbà ferint-lo en un braç i l’agent, que va témer per la seva vida, va disparar a l’animal.El propietari de la gossa, però, ha assegurat des d’un primer moment que l’animal no va atacar a l’agent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia