Societat

El sanejament de l’aigua rebrà 144 milions en cinc anys

La Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona van anunciar aquest acord, que se sufragarà amb el cànon

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van anunciar ahir l’acord per invertir 144 milions d’euros en la millora del sanejament de l’aigua durant els pròxims cinc anys, una xifra deu vegades superior a la del pla quinquennal anterior.

El conseller de Territori, Damià Calvet, que va presentar l’acord amb el vicepresident de l’AMB, Eloi Badia, va assegurar que “és molt important, no només per la xifra que suposa, sinó també perquè les inversions repercutiran en un bé i un servei essencial per a la població com és l’aigua”.

Les inversions se sufragaran a través dels ingressos del cànon de l’aigua –que gestiona l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)–, un impost ambiental finalista que Calvet va recordar que va ser creat el 1983 i va subratllar que va ser “pioner” a tot l’Estat espanyol.

La dotació de la inversió es divideix en dos àmbits diferents: una part per a reposició, manteniment i millora, amb l’objectiu, segons Calvet, de “seguir amb el bon funcionament de les depuradores ja existents”, amb una inversió de 78 milions d’euros, i la resta del pressupost, 66 milions, es destinarà a noves inversions. Quant a les noves inversions, Badia va detallar algunes de les més importants, com ara les actualitzacions tecnològiques de les depuradores, la finalització de la connexió de tot el sanejament metropolità, el treball i la millora en les olors que desprenen les depuradores del Fòrum, Viladecans i Gavà, així com els treballs als col·lectors de Zona Franca i Llevant i els sobreeixidors de tota l’àrea metropolitana.

El conseller va insistir que la inversió no suposarà un augment del cànon de l’aigua i va assegurar que l’ACA, després d’anys de retorn de deutes que van fer que la inversió durant els cinc anys passats fos de només 14 milions d’euros, té actualment els comptes sanejats i pot cobrir aquestes inversions. “Fem realitat que tots els impostos en polítiques ambientals es vegin retornats amb una millora en el sistema de l’aigua i en el seu servei”, va celebrar el vicepresident de l’AMB.

El conseller va destacar la importància del consum responsable de l’aigua i va assegurar que la població de l’àrea metropolitana de Barcelona és “exemplar” en l’ús eficient, perquè el consum diari per habitant és de 103 litres, 30 litres menys que la mitjana catalana.

LA XIFRA

103
litres d’aigua
és el consum diari per habitant a l’àrea metropolitana de Barcelona, 30 litres menys que la mitjana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS