Societat

Tres morts en cremar un bloc de deu plantes a Badalona

Un nadó en estat crític, dos adults greus i tretze de lleus pel foc al barri de Sant Roc

El consistori decreta tres dies de dol i suspèn tots els actes, excepte la cavalcada de Reis

Tres persones van perdre la vida i una trentena més van resultar ferides, setze de les quals han estat hospitalitzades, en l’incendi que es va produir ahir al matí en un edifici de deu plantes situat al número 244 de l’avinguda Marquès de Mont-roig de Badalona, al barri de Sant Roc. Un dels adults que han perdut la vida és una dona de 92 anys, resident a la novena planta del bloc. Entre els ferits hi ha un nadó en estat crític i dos adults en estat greu, que van caure al buit des de la vuitena planta, fugint de les flames. Tretze persones van ser ateses i donades d’alta in situ pels membres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El nadó, un dels adults en estat greu i cinc ferits lleus van ser traslladats a l’hospital Vall d’Hebron; l’altre ferit greu, a l’hospital de Sant Pau; quatre ferits lleus, a l’hospital del Mar; i quatre ferits lleus més, a l’hospital Germans Trias i Pujol.

El foc va començar al voltant de les nou del matí a la planta baixa, a nivell de carrer, de l’edifici i es va propagar als pisos superiors a través de l’escala. El foc es va donar per controlat poc abans de dos quarts de dotze del migdia. En arribar al lloc dels fets, els bombers es van trobar un foc molt desenvolupat i van desplegar escales pel davant i pel darrere de l’edifici. En l’extinció hi van participar nou dotacions dels Bombers de la Generalitat, set dels Bombers de Barcelona i nou del SEM, a més de Mossos d’Esquadra i Policia Local.

Nou minuts

Davant les queixes dels veïns pel retard en l’arribada dels bombers –segons ells, 40 minuts–, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va assegurar que l’avís es va rebre a les 09.09 h i els primers efectius dels bombers van arribar a l’edifici a les 09.18 h. Per la seva banda, l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, va destacar la “ràpida” resposta dels equips d’emergència, un fet que segons ell va “evitar” que la “tragèdia” fos més gran, i va agrair el suport rebut de la Generalitat i de la delegació del govern a Catalunya per haver facilitat els recursos necessaris per atendre els afectats.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar els ferits internats a l’hospital Vall d’Hebron i després es va desplaçar a Badalona per visitar els afectats per l’incendi.

El consistori badaloní ha habilitat un centre cívic per allotjar provisionalment els veïns afectats, que no van poder passar la nit de Reis a casa. Tanmateix, l’edifici sinistrat, segons els tècnics municipals i els Bombers, no ha tingut danys estructurals. L’Ajuntament va decretar tres dies de dol i va anul·lar tots els actes protocol·laris, excepte la celebració de la cavalcada de Reis, que va mantenir per als més menuts.

Una dona perd la vida en un incendi a La Llagosta

Una dona de 67 anys va morir ahir a la tarda i dues més van resultar ferides per intoxicació de fum en incendiar-se un habitatge situat en un edifici de nou plantes a la Llagosta (Vallès Oriental). El foc va començar al voltant de dos quarts de tres de la tarda en un dels pisos de la cinquena planta de l’immoble, situat a la plaça de Catalunya, número 5 de la població. Un dels ferits per intoxicació de fum, un agent de la Policia Local de la Llagosta, va haver de ser traslladat a l’hospital de Mollet. L’altra persona ferida per intoxicació de fum va ser atesa pels serveis d’emergència al mateix lloc dels fets. Fins a l’edifici sinistrat, s’hi van desplaçar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc patrulles de la Policia Local, dos dels Mossos d’Esquadra i dues unitats del SEM.

L’incendi, les causes del qual es desconeixen per ara, va destruir completament el pis sinistrat. El consistori va decidir decretar dia de dol avui i va suspendre ahir els actes protocol·laris de la cavalcada de Reis. L’incendi es va produir poques hores després d’un altre que va tenir lloc a Badalona, en què van perdre la vida tres persones. El conseller d’Interior, Miquel Buch, es va desplaçar fins a la Llagosta per expressar el seu suport a l’alcalde de la localitat, Óscar Sierra, després d’haver visitat Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona