Societat

Troben sense vida a la seva cel·la un condemnat a mort als EUA

Scott Raymond Dozier havia expressat més d’una vegada el desig que li apliquessin la injecció letal per no passar la vida a la presó

La pena ja s’havia ajornat dues vegades, una de les quals per l’oposició de les companyies farmacèutics a l’ús dels seus productes en execucions

Scott Raymond Dozier, un condemnat a mort als Estats Units que havia expressat en més d’una ocasió el seu desig de morir per injecció letal, ha estat trobat sense vida en una presó de màxima seguretat de Nevada, segons informen aquest diumenge mitjans locals.

Portaveus del Departament Correccional d’aquest estat nord-americà han confirmat que Dozier, de 48 anys, ha estat trobat mort la tarda del dissabte, pel que sembla per suïcidi, a la cel·la individual que ocupava a la presó d’Ely, situada a uns 390 quilòmetres al nord de Las Vegas.

Dozier va ser arrestat per dos assassinats, un a Arizona i un altre a Nevada, i condemnat a la pena capital el 2007. En més d’una ocasió havia demanat que se li apliqués la injecció letal perquè no volia passar la resta de la seva vida a la presó i per a això havia renunciat al procés d’apel·lacions.

La seva execució havia estat programada en dues ocasions i en totes dues va ser ajornada per decisions judicials, una situació que el va portar a intentar llevar-se la vida en més d’una ocasió durant els últims mesos, segons oficials del presidi.

En una entrevista telefònica que va oferir el desembre passat al diari local The Review Journal, Dozier va negar que hagués intentat suïcidar-se i va manifestar que corresponia a Nevada la responsabilitat d’executar-ho, un destí per al qual afirmava estar preparat des de feia dos anys.

El primer intent d’execució va ser suspès per un jutge al novembre de 2017. Al juliol de 2018, un magistrat va detenir l’aplicació de la injecció després que l’empresa farmacèutica Alvogen interposés un recurs perquè no s’utilitzin els seus productes en el còctel letal.

El condemnat havia de ser executat per mitjà d’una combinació de tres fàrmacs, entre ells el sedant Midazolam, produït per Alvogen.

Les empreses farmacèutiques nord-americanes s’han oposat en l’última dècada a l’ús dels seus fàrmacs en injeccions letals. Aquesta situació ha provocat un descens de les execucions per falta de components.

Dozier va ser condemnat a mort el 2007 per l’assassinat cinc anys abans en un motel de Las Vegas de Jeremiah Miller, un fabricant de metanfetamina al qual va robar 12.000 dòlars amb els quals la víctima pretenia adquirir materials per a la droga.

Les autoritats van trobar dies després el tors mutilat de Miller dins d’una maleta en les escombraries d’un complex d’apartaments, però els seus braços, cames i cap mai no es es van recuperar.

Dozier ja havia estat condemnat a 22 anys de presó a Arizona per un assassinat d’un altre home el 2001, el cos del qual va ficar dins un contenidor de plàstic que va llançar al desert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona