Societat

Salt subvenciona un 40% del bus als joves

El consistori ja ha obert la convocatòria per sol·licitar la bonificació dels títols

El preu mensual serà de 27,69 euros

L’Ajuntament de Salt subvencionarà el 40% de les targetes T-MES als estudiants del municipi, amb l’objectiu de facilitar-los l’ús del transport públic. Aquesta mesura comportarà que el seu preu, que actualment és de 46,15 euros al mes, passi a costar als usuaris 27,69. El termini per demanar la T-MES subvencionada pel consistori s’ha obert aquest gener. Aquests títols de transport permeten realitzar un nombre il·limitat de viatges durant trenta dies i es calcula que se’n podran beneficiar més de 400 estudiants de Salt. Els nois i noies interessats han de formular la sol·licitud al Servei d’Atenció a la Ciutadania o mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament. Els únics requisits són tenir entre 16 i 25 anys, estar empadronat a Salt i fer estudis reglats a Girona o a altres poblacions de la zona 1 de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l’àrea de Girona. Per obtenir-la, cal presentar la sol·licitud, acompanyada d’una còpia del DNI, de la matrícula dels estudis i una fotografia de carnet.

La T-MES és unipersonal i el primer cop que s’adquireix té un preu de 3 euros. L’usuari sempre fa servir la mateixa targeta i es recarrega mensualment a l’oficina de Promoció de la Ciutat. Com que ara s’han implantat les bases, la bonificació començarà aquest 2019, un cop es vagin resolent les peticions. I, ja amb posterioritat, l’usuari farà la sol·licitud de la subvenció una vegada a l’any, abans de l’inici del curs acadèmic.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el regidor de Mobilitat, Toni Vidal, expliquen que aquesta mesura va lligada amb altres iniciatives que s’han implantat aquest mandat, com ara la posada en marxa de la nova línia L9, que comunica Salt amb la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia