Gaudir al màxim de les garoines
Palafrugell enceta avui la 28a edició de la Garoinada, en què fins al març es preveu servir unes 78.000 garoines
Si t’agraden les garoines o eriçons de mar trobaràs el pretext ideal per visitar Palafrugell, Llafranc i Calella a partir d’avui i fins a finals de març. El municipi celebra la 28a Garoinada, una de les campanyes gastronòmiques més singulars i més antigues de Catalunya, segons l’organització. Durant aquests dies una desena de restaurants del municipi ofereixen un menú amb entrant de garotes i un segon també general per a tots els participants –tot i que hi ha una alternativa per si no agrada–. Enguany és el platillo amb carxofes: “Així reivindiquem també la cuina de la zona, donant a conèixer els seus plats típics i tradicionals”, exposa Albert Gómez, regidor de Promoció Econòmica local, que també recomana els paquets turístics que es fan per a l’ocasió amb diferents opcions que poden incloure menús però també hotels, excursions o entrades culturals, “una oferta molt completa per disfrutar a fons dels atractius de tot el municipi”. A més, les previsions són bones: “Últimament hem consolidat el client francès i si seguim amb l’anticicló esperem superar les dades de l’any passat.” Les xifres parlen per si soles: l’any 2018 es van servir unes 78.000 garotes –a cada ració se’n posen una dotzena– en uns 6.500 menús i es van vendre uns 250 paquets turístics.