Societat

Girona destina més efectius de nit a l’atenció als sensellar

L’Ajuntament activa el Projecte Fred davant la previsió de baixes temperatures per als pròxims dies

Està preparat per instal·lar més llits al local de l’antiga UNED si cal més capacitat

L’Ajuntament de Girona ha activat el Projecte Fred davant la previsió de baixes temperatures per als pròxims dies, segons informava ahir l’ACN. El dispositiu augmentarà els efectius de serveis socials que patrullen conjuntament amb els voluntaris d’entitats com ara la Creu Roja i Càritas durant les nits per controlar les persones que viuen al carrer. La regidora de Drets Socials de Girona, Eva Palau, va detallar que la tasca d’aquests dispositius és “apropar menjar calent i donar mantes” als sensesostre i convèncer-los que vagin a dormir en un dels llits que hi ha disponibles a l’antiga seu de la UNED, al Barri Vell. En aquest sentit, Palau va afirmar que hi ha “una sala buida perquè, si hi ha un increment d’usuaris, es pugui atendre tothom”.

El Projecte Fred preveu augmentar el nombre d’assistents socials que passegen pels carrers de la ciutat controlant les persones que dormen al carrer i acostar-los menjar calent i mantes. L’objectiu és “tenir cura més ràpidament” del col·lectiu i portar un control exhaustiu de les persones que hi ha.

A més, fan un “seguiment social” de tots els usuaris i també de les possibles malalties mentals que tinguin. A més, els efectius dels serveis socials intenten convèncer que els acompanyin als llits que posa a disposició l’Ajuntament de Girona per al col·lectiu. De tota manera, Palau va detallar que aquesta no és una tasca fàcil, ja que “en alguns casos gairebé els hem d’obligar” a anar al local habilitat. Tot i així, “alguns d’ells no volen marxar del carrer i ho hem de respectar”.

Girona disposa d’un local amb llits per als sensesostre durant els mesos d’hivern. Abans del Nadal es va obrir la planta baixa de l’edifici on hi havia la UNED, al Barri Vell, amb una quarantena de llits perquè qualsevol persona que dormi al carrer pugui tenir un sostre durant la nit. Aquest és el segon any que s’obren unes instal·lacions per als sensesostre durant els mesos d’hivern. Aquest any, però, l’espai és més gran i permet la possibilitat d’“augmentar el nombre de places per inserir totes les persones que hi ha al carrer”.

Tot i que en un principi els llits que hi ha ara estan reservats per a unes persones determinades, “tenim molts matalassos i una sala buida perquè, si hi ha un increment d’usuaris, es pugui atendre tothom”. En el cas que ni aquesta mesura fos suficient, l’Ajuntament de Girona també preveu reservar una plaça a l’alberg o hostal de la ciutat.

LA FRASE

Hi ha una sala buida perquè, si hi ha un increment d’usuaris, es pugui atendre tothom
Eva Palau
regidora de drets socials de girona

LA XIFRA

40
llits
aproximadament hi ha a la planta baixa de l’edifici on hi havia la UNED. Aquesta xifra es pot incrementar.

LA DATA

10.01.19
L’Ajuntament
anuncia que ha activat el Projecte Fred davant la previsió de baixes temperatures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona