Societat

Detingut un home per haver maltractat el fill de mesos

El nadó, de només dos mesos, està ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron

La Dgaia n’assumeix la tutela i esdevé acusació particular

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous a la tarda al Maresme un home de 21 anys per haver maltractat el seu fill de dos mesos. Al nadó el van ingressar a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona per la gravetat de l’estat que presentava i, de fet, va ser el centre sanitari el que va activar el protocol per maltractament i va donar l’alarma als Mossos d’Esquadra.

La Generalitat de Catalunya va anunciar ahir que ja ha emprès diverses accions davant el presumpte maltractament greu, entre les quals hi ha l’obertura d’un expedient de desemparament i l’assumpció de la tutela del menor. A més, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals i la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant. Tanmateix, el govern català va explicar també que el Departament de Salut, a través de la direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó en diferents centres les últimes setmanes.

La direcció d’Afers Socials, d’altra banda, està analitzant l’actuació seguida pels serveis socials municipals.

Segons la policia, el detingut, que és de nacionalitat uruguaiana, està acusat d’un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i d’un altre de lesions. Segons han explicat els Mossos d’Esquadra, i tal com recull l’agència ACN, el presumpte agressor està en dependències policials i ahir a la tarda es preveia que passés a disposició judicial en qüestió d’hores.

El protocol marc d’actuacions contra el maltractament a infants i adolescents de Catalunya preveu que els serveis sanitaris, en cas de detectar un risc greu, han d’informar la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia), que ha de posar en marxa el dispositiu necessari, i el jutjat de guàrdia. En aquest cas, el protocol es va complir tal com està establert.

LA DATA

10.01.19
els Mossos d’Esquadra
van detenir el pare del nadó que va ingressar a l’UCI Vall d’Hebron.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia