Societat

Troben sota la runa el cos d’una quarta víctima mortal per l’explosió en un forn de París

L’Ajuntament de París s’ha fet càrrec de 33 persones que vivien en els 12 edificis on encara no es pot entrar

També van morir dos bombers francesos i la ciutadana espanyola Laura Sanz Nombela

Pugen a quatre els morts per l’explosió en un forn de pa a París ahir dissabte després que els serveis d’emergències hagin trobat el cadàver d’una dona entre la runa. Es tracta d’una jove que des d’ahir es donava per desapareguda.

Una trentena de bombers segueix treballant un dia després al lloc de l’incident, que hauria estat produït per una fuita de gas. També van morir dos bombers francesos i la ciutadana espanyola Laura Sanz Nombela.

En declaracions al diari El País, els familiars de la víctima han assegurat sentir-se “totalment abandonats” per l’ambaixada espanyola a la capital francesa, ja que el cadàver trigarà 10 dies en ser repatriat i el cos consular no els ha ofert ni allotjament ni ajuda psicològica.

Sanz, de 38 anys, amb tres fills i resident a Burguillos, Toledo, va viatjar a París amb el seu marit per passar un cap de setmana romàntic. Segons el pare d’ella, José Luis Sanz Gutiérrez, era la primera vegada que visitava la capital francesa. S’allotjaven en un hotel just davant del forn de pa on es va produir l’explosió, al 9è districte de París.

El pare de la víctima denuncia que el cònsul general el va venir a recollir a l’aeroport, el va dur fins a l’hospital i acte seguit va marxar. “Estem desatesos, no hem rebut ajuda de ningú,” protesta Sanz. L’únic suport, diu, ha estat el d’una parella espanyola resident a París que es va desplaçar fins a l’hospital i els va oferir casa seva.

El consulat general espanyol a París ha explicat que el consul adjunt es va traslladar immediatament a l’hospital tan bon punt va saber que hi havia una ciutadana espanyola ingressada. Va passar tota la tarda amb el marit, fins que li van comunicar que Sanz havia mort.

L’Ajuntament de Burguillos ha decretat demà dilluns dia de dol oficial “com a gest de solidaritat i estima” del municipi a la família.

L’explosió ha deixat prop d’una cinquantena de ferits, i l’Ajuntament de París s’ha fet càrrec de 33 persones que vivien en els 12 edificis on encara no es pot entrar.

Una forta olor de gas va cridar l’atenció dels veïns, que van trucar els bombers, segons testimonis recollits per la cadena BFM-TV.

La deflagració es va produir quan van arribar els bombers. Segons la cadena de notícies France info, l’ona expansiva va provocar destrosses fins a cent metres a la rodona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona