Societat

La xarxa d’atenció integral LGTBI es desplega al Maresme i arriba ja als 62 centres

L’objectiu del servei és acompanyar el col·lectiu i “revertir pensaments incrustats d’una societat amb tendències homòfobes”

La Xarxa SAI (Serveis d’Atenció Integral LGBTI) que desplega el departament de Treball, Afers Socials i Famílies arriba ja als 62 centres amb l’obertura d’un nou punt a Mataró que donarà cobertura a la comarca del Maresme. Segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, aquesta era una de les zones de població més importants que quedava per cobrir, tot i que l’objectiu és arribar a un centenar de centres per poder ser a totes les ciutats de més de 20.000 habitants i a tots els consells comarcals.

L’objectiu del servei és acompanyar les persones del col·lectiu LGTBI des de tots els àmbits en un únic punt de referència i contribuir a “revertir pensaments preincrustats d’una societat amb tendències homòfobes”, ha explicat Mata.

El nou centre de la Xarxa SAI de Mataró es posarà oficialment en marxa el pròxim 22 de gener i s’ubicarà al cèntric carrer Churruca de la capital del Maresme. L’alcalde de Mataró, David Bote, l’ha definit com un “far” per a totes les persones del col·lectiu LGTBI de la ciutat i del conjunt del Maresme.

A través del servei s’oferirà acompanyament i suport sobre diversitat sexual i de gènere a les persones del col·lectiu, com la tramitació de documentació, assessorament sanitari, jurídico psicològic, així com un servei específic per a les persones que puguin patir algun tipus de discriminació per la seva condició sexual o de gènere.

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, lamenta que encara avui la societat estigmatitzi les persones per la seva orientació i denuncia “tendències xenòfobes, racistes, masclistes i homòfobes” que l’administració i les entitats socials tenen el “deure de corregir” i “revertir” aquests “pensaments preincrustats”.

En aquest sentit, Mata promet “tolerància zero” davant l’LGTBIfòbia i assegura que existeixen sistemes de control per actual penalment i administrativament quan calgui perseguir a qui no respecti els drets de les persones del col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona