Societat

Girona durà als jutjats els qui facin frau elèctric a la Font de la Pólvora

L’Ajuntament anuncia que es presentarà com a acusació particular

A partir de dilluns Endesa començarà a desconnectar comptadors que no estiguin regularitzats

L’Ajuntament de Girona es presentarà com a acusació particular als jutjats contra els veïns que facin frau elèctric al barri de la Font de la Pólvora. És el compromís a què va arribar amb la desena de veïns del barri amb qui es va reunir ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, l’endemà de la manifestació que va discórrer pels carrers de la ciutat convocada per la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora de Girona. Així mateix, Madrenas avança que a partir de dilluns desconnectaran aquells comptadors que no estiguin regularitzats. Aquesta feina la faran patrulles de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, juntament amb tècnics d’Endesa, que aniran comptador per comptador per assegurar-se’n si tenen contracte o no. Si troben algun comptador connectat de forma il·legal, desmuntaran la instal·lació existent. El que no farà el govern municipal és instal·lar generadors elèctrics al barri, com havien demanat els veïns. De fet, l’alcaldessa reconeix que no tiraran endavant la proposta perquè podrien “provocar situacions de risc d’incendi”. “El problema no és la manca de potència, sinó el frau elèctric”, afirma.

L’Ajuntament vol combatre així les irregularitats que es cometen al barri, que suposen un “perill” per a la seguretat de la comunitat de veïns on es produeix el frau elèctric. Marta Madrenas recorda el tràgic incendi que es va produir fa pocs dies a la ciutat de Badalona, en què van morir tres persones per un incendi pel frau.

El frau, “la causa”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va respondre fa uns dies a les crítiques per la suposada inacció del govern de la ciutat davant els talls de llum a la Font de la Pólvora assegurant que “la causa del problema és l’altíssim i gravíssim nivell de frau elèctric que hi ha en aquest sector”. Madrenas va insistir en el fet que “no és una causa, és la causa” i que no es tracta d’“incivisme, sinó de delinqüència”. Les diverses operacions policials que s’han fet a la zona per detectar comptadors connectats irregularment i la sectorització de comptadors que està duent a terme la companyia Endesa són per poder saber quins edificis tenen la llum connectada de manera irregular, cosa que permetrà fer talls selectius quan hi hagi sobrecàrregues perquè no s’apagui tota una zona.

LES FRASES

No podem permetre que es posi en perill la vida dels veïns de la ciutat, per això denunciarem les situacions irregulars
Cal condemnar un nombre mínim de persones que fan accions delictives
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

L’Ajuntament reforça la campanya social

Desenes de veïns s’han organitzat en contra dels talls de llum que tenen “diàriament de fa anys” i han creat la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora, que vol servir sobretot per coordinar-se davant d’Endesa però també per conscienciar la resta de veïns de la ciutat d’una situació “profundament injusta”, segons explica la nova entitat. Organitzats a través de la plataforma, una cinquantena de veïns del barri es van manifestar dimarts al migdia des de la plaça del Llimoner fins a la plaça del Vi –van tallar un carril de la carretera de Sant Feliu i també del carrer del Carme– per protestar pels talls de llum al barri i també per expressar la seva indignació amb l’alcaldessa Marta Madrenas, que atribueix la problemàtica al frau elèctric. “Prou talls, no som delinqüents”, cridaven indignats els veïns.

Davant de la queixa veïnal, ahir el govern municipal va anunciar mesures, no només per combatre el frau de llum. També es reforçarà la campanya per regularitzar la situació elèctrica de les persones més vulnerables econòmicament de la ciutat i s’augmentarà el personal de serveis socials destinat a informar sobre aquest tema al centre cívic Onyar. D’aquesta manera, la major part dels afectats podran solucionar la seva situació a l’equipament de referència del sector. “Qualsevol persona que sigui vulnerable econòmicament, pot dirigir-se als serveis socials de l’Ajuntament, on se’ls ajudarà i se’ls trobaran totes les solucions necessàries perquè no se’ls talli el fluid elèctric”, va subratllar Madrenas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona