Campllong invertirà un milió d'euros en l'ampliació del local social

L'edifici ha quedat petit pels serveis que ofereix i les obres començaran a l'abril

Inaugurat el setembre del 2006, el local social té actualment una superfície de 750 m², unes dimensions que no són suficients pels serveis que ofereix. El projecte d'ampliació és de 947 m², que sumats als existents suposaran una superfície total de 1.697 m². Segons el projecte, un 50% de la superfície de la planta baixa es destina a la llar d'infants i l'altre 50%, al restaurant. D'aquesta manera, l'espai que actualment ocupa el restaurant quedarà lliure i es preveu destinar-lo a activitats per al jovent o la gent gran.

A la planta de dalt hi haurà una gran sala polivalent que tindrà cabuda per a unes 240 persones assegudes. Aquesta sala tindrà escenari, i es podrà utilitzar per a teatre, ball, concerts o com a menjador si és necessari. L'actual sala, amb cabuda per a 110 persones, no està prou condicionada per a representacions de teatre o musicals.

L'obra d'ampliació suposa un cost d'1.051.652 euros, si bé més de la meitat provenen de subvencions. Així, 423.876 euros de subvenció corresponen al Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC); 75.000 euros provenen del Departament d'Educació; 60.000 euros, de la Diputació de Girona, i l'Ajuntament està pendent d'una altra subvenció de 180.000 euros.

L'alcalde, Lluís Freixas, que qualifica el projecte d'«estrella» del mandat, reconeix que el local social ha «desbordat» les expectatives inicials que tenia el consistori. S'hi fan multitud d'activitats culturals, de lleure, ioga, gimnàs de manteniment o ball, i ofereix el servei de Telecentre, biblioteca, bar restaurant i casal de jubilats. Amb la nova llar d'infants que es preveu fer al local social, al municipi només li faltarà un dispensari mèdic, el projecte inicial del qual ja ha estat aprovat en junta de govern. Ocuparà l'espai de l'antiga rectoria, als baixos de l'ajuntament, i la part de dalt es destinarà a dependències municipals.

El trasllat de l'antiga rectoria a un nou local s'aprofitarà per fer obres de millora a l'edifici consistorial, per un import de 174.436 euros. L'obra està subvencionada pel Pla Únic d'Obres i Serveis per un import de 100.000 euros. Les millores inclouen la instal·lació d'un ascensor, a més de l'adequació d'un espai per col·locar-hi l'arxiu, i un despatx per als serveis socials i el jutjat de pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell