Societat

Valls enceta la temporada alta de les calçotades

La vila celebra diumenge la 38a Festa de la Calçotada, que reparteix uns 60.000 calçots i programa concursos, cercaviles, degustacions i mercats

S’esperen uns 40.000 visitants

Tot i que els més aficionats segurament ja n’hauran menjat, la temporada alta de calçotades s’enceta amb la Gran Festa de la Calçotada de Valls, una ciutat amb una gran tradició calçotaire que es remunta a finals del segle XIX. A partir de la celebració, i fins ben entrat el mes d’abril, milers de persones es reuneixen amb familiars i amics i s’embruten les mans per degustar aquesta ceba dolça que es suca amb una peculiar salsa –amb ingredients secrets i diferents a cada casa–. Segons Rafel Castells, coordinador de la festa, “es presenta una temporada molt bona, amb gran quantitat de calçots, ja que la meteorologia hi ha ajudat, i també serà llarga perquè la Setmana Santa cau bastant enllà en el calendari”. Així, es calcula que durant aquest període es vendran uns 16 milions d’unitats de Calçots de Valls, amb indicació geogràfica protegida des del 1996, “una etiqueta que garanteix unes condicions específiques de conreu”.

Quant a la gran cita gastronòmica de diumenge, desplegarà el seu ritual ja consolidat. El Mercat de la Calçotada i la Mostra de Cuina del Calçot obriran les portes dissabte i començaran a ambientar la ciutat, junt amb la trobada de cotxes Citroën 2CV. Diumenge arribarà el plat fort de la programació amb propostes populars com ara les demostracions de coure calçots i les d’elaboració de salsa. També sortiran la cercavila de la calçotada i la mostra de danses al carrer, i no faltaran els concursos de salsa de calçotada i el de menjar calçots, un dels actes més esperats juntament amb la calçotada popular –entre els dos actes es reparteixen unes 60.000 unitats de calçots–. “Si no s’ha viscut, cal acostar-se aquest dia a Valls per gaudir d’un ambient únic, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna d’una olor característica carrers i places. Cal viure-ho”, acaba recomanant d’una de les grans festes de Catalunya Rafel Castells, que espera uns 40.000 visitants: “Principalment catalans, però també de diferents països, sobretot del sud de França i Andorra, i últimament hem detectat la presència de bastants japonesos.”

Actes destacats:

Concurs de menjar calçots i degustació popular (diumenge, plaça del Pati).

www.cambravalls.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona