Societat

Un nou dispositiu a la Font de la Pólvora detecta 14 casos de frau elèctric

Inspeccionen 92 comptadors en tres carrers i troben inclús un endoll en un fanal

La Policia Municipal de Girona, els Mossos d’Esquadra i tècnics d’Endesa van tornar ahir al matí al barri de la Font de la Pólvora de Girona en un nou dispositiu contra el frau elèctric. Es van inspeccionar 92 comptadors de diferents escales dels carrers Avellaner, Castanyer i Roure i es van detectar 14 casos de frau. Entre d’altres, els tècnics d’Endesa es van trobar fins i tot un cable que sortia d’un dels habitatges i que estava endollat directament a un fanal del carrer.

El dispositiu d’ahir, pel qual es van mobilitzat dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra i dues més de la Policia Municipal, forma part de les operacions periòdiques que la policia i Endesa duen a terme per detectar casos de frau elèctric. “Com a Ajuntament no hi tenim res a veure”, va voler puntualitzar el vicealcalde de Girona, Eduard Berloso, que va desmarcar l’actuació de les que va anunciar el consistori per desconnectar aquells comptadors que no estiguin regularitzats.

Un 65% menys de consum

Berloso va afirmar que l’operació “desgraciadament” confirma allò que ja va posar en relleu l’alcaldessa: que al barri hi ha veïns que es connecten a la llum “de manera perillosa” i posen en risc la resta, a més de provocar talls elèctrics i perjudicar aquells veïns que paguen regularment les factures. De fet, el vicealcalde va explicar que, tan bon punt els efectius policials han entrat a la zona, “el consum elèctric en aquests tres carrers ha arribat a baixar fins a un 65%”. Cosa que, de retruc, també ha suposat que disminuís un 45% en el conjunt del barri.

L’Ajuntament de Girona va anunciar la setmana passada que també posarà en marxa una campanya per lluitar contra el frau elèctric, amb patrulles mixtes que comprovaran comptador per comptador i que desconnectaran aquells que no tinguin contracte vigent. Per ara, però, s’ha donat un termini perquè els veïns puguin regularitzar la situació. Fins ahir hi va haver personal de reforç al Centre Cívic Onyar per assessorar-los i el dia 31 de gener hi haurà una reunió informativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA