Societat

L’abat de Montserrat demana perdó a les víctimes dels abusos sexuals

Josep Maria Soler se solidaritza amb “el seu dolor” posa a disposició dels denunciants “el suport de la comunitat”

El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat perdó a les víctimes dels abusos sexuals presumptament comesos pel pare Andreu Soler. En la seva homilia d’aquest diumenge, l’abat ha demanat “humilment perdó a les víctimes”.

“Ens solidaritzem amb el seu dolor i oferim el suport de la comunitat”, ha dit, tot reconeixent que els fets que estan sortint a la llum “han colpit a tothom”. Segons Soler, successos com aquest “ens dolen profundament perquè fereixen i traeixen la confiança” en l’església.

L’abat ha lamentat davant dels feligresos que aquests casos que estan veient la llum “han colpit” a la mateixa comunitat religiosa. “Demanem perdó per les coses que en el passat, a Montserrat, no s’hagin pogut fer prou bé i hagin pogut facilitar comportaments indignes”, ha dit.

“Davant d’aquests fets els meus germans i jo demanem humilment perdó a les víctimes i ens solidaritzem amb el seu dolor”, ha reconegut, tot insistint en el fet que “sabem com costa cicatritzar les ferides”.

Segons el màxim responsable religiós de Montserrat els abusos “cal afrontar-los amb decisió” i seguir les directrius marcades pel Vaticà “malgrat les dificultats”. “Reconèixer la veritat sempre ens fa lliures”, ha dit.

Perdó a la comunitat

A banda de les víctimes, l’Abat també ha volgut demanar perdó als feligresos per “uns escàndols” que poden “fer perdre la confiança en ’l’església”. En aquest sentit, ha recordat l’existència d’una comissió “externa” que investigarà aquest cas i altres que puguin sortir i que permetrà “actuar en conseqüència”. “Tenim eines per esclarir els fets i atendre a les víctimes de forma justa i evangèlica”, ha assegurat. Soler ha remarcat que els resultats d’aquestes investigacions “es donaran a conèixer”.

Tot i demanar perdó, l’abat ha volgut expressar el seu malestar amb el tractament que s’ha donat al cas en alguns mitjans de comunicació. “Ens han dolgut algunes expressions”, ha dit, “perquè sembla que les sospites afectin el conjunt” dels mossèns de Montserrat. Per aquesta raó, també ha volgut agrair “les mostres de suport” que han rebut aquests darrers dies.

L’abat ha tancat l’homilia mostrant-se esperançador amb què Montserrat segueixi sent un indret de culte a la Mare de Déu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona