Societat

Terrassa també treu els patinets elèctrics de les voreres

Segueix els passos de Barcelona

Formarà voluntaris perquè controlin els passos de vianants a les escoles

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat els tràmits per renovar l’ordenança de circulació, que data de l’any 1996, i com està passant en altres municipis, serà el marc en el qual abordarà la regulació dels anomenats vehicles de mobilitat personal, és a dir, els diferents tipus de patinets o ginys elèctrics, que traurà de les voreres. Com va fer l’Ajuntament de Barcelona, el juliol de l’any 2017, Terrassa regularà l’ús d’aquests vehicles pel seu augment exponencial a causa del fet que són lleugers, fàcils de transportar i no contaminen.

Tot i què encara no hi ha ni data d’aprovació, l’Ajuntament, a través de la Taula de Mobilitat, treballa en una regulació que prohibiria el pas d’aquests ginys per les voreres, limitant els espais per on podrà circular als carrils bici que hi ha a la calçada i a la vorera, als carrers de zones 30 i als carrers amb prioritat per a vianants. A més, fixarà l’edat mínima per al seu ús en vies urbanes en els setze anys.

I la norma estatal?

Tot i no tenir data, aquesta regulació pot arribar abans de la que es va comprometre a aprovar el govern de Pedro Sánchez i que afectaria tot l’Estat. El novembre de l’any passat, la direcció general de Trànsit va iniciar els tràmits per regular aquesta mena de vehicles i va anunciar que en prohibiria l’ús per les voreres però també que podria obligar a matricular els més grans. En cap cas es preveia que aquesta mesura es pogués aprovar abans del juliol d’aquest any, però ara l’avançament electoral deixa aquesta mesura en suspens.

Una altra de les novetats de la nova ordenança de circulació, si supera tots els passos legals, serà la possibilitat que persones voluntàries regulin el trànsit de vianants en els passos de vianants, per exemple, a l’entrada i la sortida de les escoles o en sortides ciclistes. Fonts municipals han explicat que aquesta possibilitat “no substituiria” la presència policial que, de fet, ara no és pas a totes les escoles de la ciutat. Aquest nou servei de voluntaris es posaria en marxa allà on la comunitat educativa d’una escola ho demanés i després que els voluntaris haguessin dut a terme un curset de formació impartit per la Policia Local. L’Ajuntament facilitaria les armilles i el material per a la senyalització als voluntaris habilitats.

LA DATA

1996
és l’any
en què es va aprovar l’actual ordenança de circulació de Terrassa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries