Societat

Adif atura unes obres de manteniment per evitar més retards a rodalies

Els treballs que es fan al túnel entre Sants i plaça de Catalunya van afectar el trànsit dos dies seguits

Crida a no pagar el bitllet de tren dilluns vinent

Nou maldecap per a Adif en la gestió de la xarxa de rodalies a Barcelona. La companyia que gestiona la infraestructura ferroviària de l’Estat espanyol ha decidit suspendre els treballs de manteniment de les vies que s’estan duent a terme en el túnel entre les estacions de plaça Catalunya i Sants, a Barcelona, perquè se les considera responsables dels últims incidents que van provocar retards dijous i ahir al matí.

Segons van explicar fonts d’Adif, els retards dels dos dies van estar provocats per la fallada d’un senyal del túnel, avaria que s’imputa als treballs de manteniment. De resultes dels dos incidents s’ha decidit obrir un expedient, que pot acabar amb sanció, i s’han suspès les feines fins que una investigació que ja està en marxa no determini què ha fallat.

A conseqüència de la fallada d’aquest semàfor es va veure alterat el normal funcionament de les línies R1, R3 i R4, i es van acumular retards de fins a vint minuts, que dijous van arribar a ser de 45 minuts. Per minimitzar els efectes de la incidència es va reduir el nombre de trens, amb el propòsit de fer-ne circular menys, però amb millor puntualitat.

Els usuaris de la línia R4 van haver de sumar a aquesta incidència el fet que la circulació entre Manresa i Terrassa encara es fa amb autocars, per culpa de la topada frontal de la setmana passada.

Els usuaris d’aquesta línia, farts de suportar tantes incidències, han convocat per dilluns vinent una vaga de trens, consistent a utilitzar el servei sense pagar. La protesta, a la qual també estan cridats a participar els usuaris de l’R3, s’ha mogut a través d’una plataforma d’usuaris que han fet crides a través de les xarxes socials.

En tenir coneixement de la protesta, des de Renfe es va recordar ahir l’obligació que tenen tots els usuaris de pagar el bitllet, que no només serveix per finançar part del cost del servei, sinó que funciona també com a contracte d’assegurança per al viatger, i que la protesta “legítima” es pot vehicular a través d’altres canals.

D’altra banda, Renfe va anunciar ahir que ha obert una investigació per determinar les circumstàncies en què es va produir un incident de caràcter racista protagonitzat per un vigilant de seguretat a l’estació de Sants. El vigilant va increpar de mala manera un ciutadà africà a qui acusava de no haver pagat el bitllet, el va empènyer mentre s’hi dirigia amb actitud prepotent. El vigilants ha estat apartat del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Reus engega una prova pilot amb diferents tecnologies de contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna