Societat

Les prejubilacions del cos de la policia local reduiran un 12% les plantilles

Satisfacció perquè es rejoveniran els efectius, però preocupen les dificultats per cobrir les vacants

Els ajuntaments hauran d’assumir part de la cotització

Des del 2 de gener que els agents de les policies locals tenen dret a prejubilar-se. Una reivindicació que s’ha allargat amb processos judicials en els darrers quinze anys i que els sindicats reben com una victòria pel fet d’equiparar-se finalment a altres col·lectius professionals que s’acullen a aquest dret de forma voluntària.

“La situació política ho tenia parat i finalment s’ha tirat endavant i permetrà rejovenir les plantilles”, assenyalava des de CCOO el responsable de les agrupacions de policia, Antonio Rubio. La previsió és que a partir d’ara els efectius de les plantilles es redueixin entre un 10% i un 12%, tenint en compte els agents que podran avançar la jubilació als 59 anys d’edat. Una nova realitat que preocupa relativament els sindicats perquè asseguren que molts ajuntaments ja preveuen noves convocatòries públiques. “Amb la llei de policies es permet als municipis avançar-se i començar a obrir processos selectius”, explica Rubio, que posa com a exemple les 300 places a la Guàrdia Urbana de Barcelona o les 30 de Lleida. Els sindicats reconeixen que els agents no s’incorporaran fins d’aquí a un any, un cop formats a l’escola de policies.

Des de l’Associació Catalana de Municipis, el president de l’àmbit de seguretat i alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, es mostrava crític en relació amb les dificultats per cobrir les vacants. “Els pobles petits enviem a formar policies que després abasteixen com a interins les plantilles dels més grans ”, lamentava.

A la Federació de Municipis de Catalunya, el coordinador de seguretat pública, Diego Fernández, destacava l’esforç econòmic dels ajuntaments per assumir bona part del 10% de la cotització dels policies que vulguin jubilar-se anticipadament. “Tenim un repunt de la delinqüència i la demanda de la ciutadania de més recursos”, hi afegia.

LA XIFRA

300
són els agents que es convoquen per entrar a formar part del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

LA FRASE

Amb la llei de policies es permet als municipis avançar-se i començar a obrir processos selectius
Antonio Rubio
responsable de CCoo a les agrupacions de la policia local

Els Mossos també ho reclamen

Els Mossos d’Esquadra també volen que es pugui regular la seva jubilació anticipada. El delegat sindical del SAP a les comarques gironines, Sergi Fernández, manté que són l’únic cos que no ho pot fer després que s’autoritzés les policies locals. “És il·lògic quan estem fent les mateixes funcions”, lamenta. Tant els efectius de la Guàrdia Civil com els de la Policía Nacional i l’Ertzaintza hi tenen dret, així com altres col·lectius com els bombers o professionals del mar. Les reivindicacions no van prosperar al Parlament, però són la prioritat a les eleccions sindicals que tenen al març: “Ho volem aconseguir en els propers quatre anys.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres