Societat

La furgoneta elèctrica Nissan e-NV200 bat el seu rècord de matriculacions en el mercat espanyol

En només quatre anys, ha multiplicat les seves vendes per 2,5, amb un creixement del 154 %.

Les noves tendències en l’automoció segueixen obrint-se pas al nostre país. Hi ha un vehicle que conjuga almenys dues d’aquestes tendències actuals: les compres per Internet i la mobilitat elèctrica de zero emissions. És la furgoneta elèctrica més venuda a Europa, l’e-NV200, fabricada a Espanya.

L’interès creixent dels clients, especialment les pimes i els autònoms, per aquest tipus de vehicles és la prova d’aquestes tendències. En tot just quatre anys, aquesta furgoneta ha multiplicat les seves vendes per 2,5, que en aquest període han crescut un 154 %. Això ha fet que gairebé una de cada tres furgonetes elèctriques que circulen pel nostre país sigui una Nissan e-NV200 fabricada a Espanya.

L’any passat, la Nissan e-NV200 va batre el seu rècord històric de matriculacions al mercat espanyol. Amb un total de 468 unitats, va tenir un creixement del 42 % i va assolir una quota de mercat del 26 %, és a dir, una de cada quatre furgonetes elèctriques venudes a Espanya va ser una Nissan e-NV200.

El repartiment silenciós de mercaderies s’estén per tot Espanya: la furgoneta e-NV200 va liderar el mercat a Catalunya i Extremadura i va ser segona a Madrid, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Galícia i Navarra. La tendència cap a una mobilitat de repartiment elèctrica i de zero emissions és imparable.

L’increment de les matriculacions de la furgoneta elèctrica de Nissan va en paral·lel amb l’increment del comerç electrònic perquè, tot i que les compres per Internet han crescut de manera exponencial, els lliuraments dels paquets se segueixen fent mitjançant furgonetes i, especialment en les grans ciutats, la tendència és que es facin amb vehicles més eficients i de zero emissions, com és el cas de la furgoneta e-NV200.

La Nissan e-NV200 té una bateria de 40 kWh que li dona una autonomia de 275 km amb una sola càrrega (un 60 % més que la primera generació). És la segona generació d’aquesta furgoneta de zero emissions, que va arribar al mercat el 2014 i va crear un segment llavors gairebé inexistent: el dels vehicles comercials 100 % elèctrics. Aquella primera generació va complir totes les expectatives de la marca: la planta de Barcelona n’ha produït 20.000 unitats en poc més de tres anys i n’ha enviat arreu del món, fins i tot al Japó. En l’exercici del 2018, la producció va augmentar un 50 % en relació amb l’any anterior, fins a arribar a 6.000 unitats.

La nova e-NV200 de 40 kWh és l’element indispensable per a assegurar un repartiment de mercaderies de darrer quilòmetre totalment sostenible i respectuós amb la salut de tothom.

Capacitat de càrrega espaiosa, versàtil i millorada

La furgoneta 100 % elèctrica Nissan e-NV200 té 4,2 m³ d’espai de càrrega, suficient per a incloure dos europalets o una càrrega de fins a 701 kg. A més, gràcies a l’àmplia obertura de les portes del darrere i a les dues portes laterals lliscants, el procés de càrrega resulta ràpid i fàcil. El seient de passatgers davanter també es pot plegar, si cal, per a formar un escriptori. Així mateix, hi ha molts espais d’emmagatzematge a l’abast del conductor des del seu seient.

Per a aquells clients que vulguin transportar passatgers o treballadors, l’e-NV200 Evalia és l’opció ideal. Gràcies al seu enginyós sistema de seients modulars, ofereix molt espai per a equipatge o eines i, actualment, és l’única furgoneta 100 % elèctrica de set places disponible al mercat. La Nissan e-NV200 Evalia és la solució perfecta per a les empreses de taxi i transport de passatgers, per exemple.

Característiques d’alta tecnologia i de connectivitat millorades, per a una veritable oficina mòbil

En funció del model, la Nissan e-NV200 inclou diverses característiques d’alta tecnologia molt útils, com ara una càmera de visió posterior en color per a maniobrar fàcilment a baixa velocitat, connectivitat Bluetooth, clau intel·ligent i un sistema de navegació totalment integrat. Aquest sistema de navegació s’ha millorat en comparació amb la generació anterior, la qual cosa aporta als conductors de l’e-NV200 una millor experiència d’usuari, amb un aspecte i una sensació generals millorats.

L’aplicació NissanConnect EV ajuda els conductors a aprofitar al màxim la Nissan e-NV200 per a organitzar millor els seus desplaçaments diaris. Aquesta aplicació es controla a través d’un telèfon intel·ligent, una tauleta tàctil o un ordinador i permet que els propietaris segueixin de manera intuïtiva i registrin els informes del conductor digitalment. A més, es pot consultar la informació sobre el nivell de càrrega de la bateria, posar en marxa la recàrrega de la bateria i configurar el climatitzador del vehicle a distància (a través de l’aplicació o del portal web You+Nissan). Tota la informació que necessiten els clients, inclosos l’estat de la càrrega i l’ús d’energia, també apareix clarament indicada en el panell d’instruments de la furgoneta.

I… no és només una furgoneta elèctrica…

L’e-NV200 té un sistema de càrrega bidireccional. Això vol dir que el punt de càrrega no només permet subministrar energia elèctrica a la bateria, sinó també subministrar aquesta energia a una casa o a una oficina. És l’anomenat sistema del vehicle a la xarxa, que la gamma elèctrica de Nissan fa possible.

Aquesta integració de l’e-NV200 permet, per exemple, estalviar en la factura de la llum, ja que es pot connectar a la xarxa en hora punta, quan l’electricitat és més cara, o utilitzar la bateria en cas d’emergència. També pot servir per a emmagatzemar l’energia elèctrica generada per fonts renovables, que, si no fos així, es perdria.

Sobre Nissan a Espanya

Nissan té cinc centres de producció a Espanya: a Barcelona, Àvila i Cantàbria, on fabrica la furgoneta NV200, tant la versió de motor de combustió com l’elèctrica, que és la més venuda a tot Europa, el pick-up Navara i el camió lleuger NT400/Cabstar. També fabrica components per a diverses plantes de l’Aliança Renault-Nissan-Mitsubishi, i té un centre d’R+D per a tot Europa, un centre de distribució i un centre de recanvis. Barcelona acull la seu comercial per a Espanya i Portugal, països on Nissan lidera la mobilitat elèctrica i el segment crossover, i disposa d’una xarxa de més de 200 punts de venda i postvenda que donen cobertura a tota la península Ibèrica. A Espanya, Nissan dona feina a 5.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona