Societat

Imatges dels presos polítics a la plaça del Vi durant el judici

També a Girona, aquests plafons van formar part d’un muntatge a l’Onyar per denunciar la repressió de l’Estat

Un dels punts neuràlgics de Girona on es fa sentir la veu ciutadana és, indiscutiblement, la plaça del Vi. Des de dijous hi ha uns nous elements en senyal de solidaritat amb els presos polítics catalans i amb totes aquelles persones que s’han vist forçades a l’exili per la repressió de l’Estat. L’ANC ha col·locat uns plafons amb els rostres de diversos dels afectats en els balcons dels primers pisos de tres edificis. També s’hi han instal·lat dues pancartes de l’Assemblea, amb els missatges “Fake justice” i “Self-determination is a right, not a crime”. Els vianants hi poden veure, així mateix, un plafó blanc amb una bola vermella al mig. És amb referència al comediant Jordi Pesarrodona. La maquinària policial i judicial espanyola es va engegar contra ell per una acció simpàtica i inofensiva que va protagonitzar: un acte de protesta al costat de la Guàrdia Civil amb un nas de pallasso posat.

Els retrats van ser ubicats a la plaça del Vi el dia de la vaga general, mentre es duia a terme una altra iniciativa de l’ANC: una enllaçada que va omplir de groc la capital gironina. Els plafons són blancs i al seu damunt hi surten sobreimpresos en color negre els retrats dels presos polítics i els exiliats. Són obra del dibuixant Jordi Magrià. Segons explica el coordinador de l’ANC a Girona, Tavi Casellas, Magrià els va cedir per tal d’incorporar-los en un muntatge amb 2.000 cadenes que es van penjar a la llera del riu Onyar l’octubre passat. Els organitzadors van escenificar que malgrat la repressió de l’Estat el poble català continua lluitant pacíficament per la República.

Els plafons es van portar després a Amer, coincidint amb l’aniversari de la consagració el 9 de novembre de l’any 949 del monestir de Santa Maria. I, abans de ser duts un altre cop a Girona, van estar a les Planes d’Hostoles. Una sòcia de l’ACN va suggerir que seria bo que fossin a la plaça del Vi mentre duri el judici al Suprem contra els encausats per l’1-O. El muntatge, per tant, també serà present en les concentracions dels dilluns a la mateixa plaça per demanar l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats.

LA FRASE

Aquests cartells i dues pancartes es van col·locar el dia 21 mentre es feia l’enllaçada groga
Tavi Casellas
coordinador de l’anc a GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona