Societat

El bon temps acompanya els primers grans carnavals

Milers de persones van participar activament o com a públic de les desfilades de carrosses i comparses en diverses poblacions de la demarcació, com Platja d’Aro, Palamós i Lloret de Mar

Una bona meteorologia va acompanyar ahir el primer dia dels grans carnavals a la demarcació. Milers de persones van participar i assistir a les tradicionals desfilades a poblacions com Platja d’Aro, Palamós i Lloret de Mar, entre d’altres. Gairebé vuitanta carrosses de colles de dinou poblacions diferents, amb uns 4.500 figurants, van participar a les rues de Platja d’Aro. Unes 70.000 persones van seguir l’esdeveniment com a públic. Una desena de colles, fora de concurs, van desfilar al matí, i gairebé una setantena van iniciar la desfilada a la tarda i fins al vespre, aquestes ja per aspirar als premis del concurs d’aquest any.

Mitja hora abans que el de Platja d’Aro, va començar la desfilada a Palamós, amb desenes de colles. En acabar es va fer la festa del carnaval. Prèviament, al matí, es va fer la tradicional cercavila d’anunci de la “grandiosa” rua de carnaval.

A Lloret de Mar, celebren el 40è aniversari de la festa de carnaval. Abans d’un concert de Catarres fins a la matinada, una gran rua va desfilar per la riera i el passeig, entre altres carrers cèntrics.

A la Garrotxa també va haver-hi ahir desfilades. Una, la del carnaval infantil d’Olot a la tarda, que va sortir de la plaça Clarà i va acabar a la plaça Major, on es va fer una festa. La gran rua d’Olot serà el 9 de març.

A més, divendres es va fer la rua de Sant Feliu de Guíxols. Els guanyadors en la categoria de carrosses grans va ser la colla Qui ens ha Enredat. En carrosses petites va guanyar Els 4 Gats i, en comparses, la colla Emmaskarats.

Avui, més carnaval

Els actes del carnaval continuaran avui en moltes poblacions. Alguns dels més destacats seran els de Roses , l’Escala i Blanes. A Roses —ahir ja va celebrar-se la infantil— avui es farà la passada de petits i grans al llarg de l’avinguda de Rodhe. Està previst que sigui a partir de les 12 h. Posteriorment, al llarg de la tarda, estan previstos més actes festius i musicals. Pel que fa a l’Escala, on també es va fer ahir la cercavila infantil i d’altres actes festius, a les onze d’aquest matí es farà la gran rua de carnaval amb sortida des de l’avinguda Girona. A partir de les 14 h es farà el dinar de carrosses i comparses i, tot seguit, un ball de disfresses. A Blanes, on ahir hi va haver concurs de disfresses i rua infantil a la ciutat esportiva, avui (a les 17 h) hi haurà la rua, amb més d’un miler de persones i 25 carrosses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona