Societat

Estats Units

Diversos tornados causen almenys vint-i-tres morts a l’estat d’Alabama

Almenys vint-i-tres persones van morir ahir a la matinada, entre elles diversos menors d’edat, i desenes més van resultar ferides pels tornados que van assotar l’estat d’Alabama, al sud dels Estats Units, segons va informar ahir el xèrif Jay Jones, del comtat de Lee. “Sembla com si algú hagués agafat un ganivet gegant i hagués tallat el terreny de soca-rel. No he vist aquest nivell de destrucció mai en la meva experiència aquí, al comtat de Lee”, va explicar Jones en una roda de premsa, i va advertir que el nombre de víctimes mortals podria ser encara més alta a mesura que els equips de rescat inspeccionin la zona on hi ha milers d’habitatges destruïts, a la recerca de supervivents i damnificats.

La majoria de les víctimes es van produir a les zones rurals a prop de la ciutat de Opelika, que té 26.000 habitants i està pròxima a l’estat de Geòrgia. El Centre Mèdic de l’Est d’Alabama va revelar que havia rebut almenys seixanta ferits pels tornados.

D’acord amb el Servei Nacional Meteorològic, una desena de tornados van tocar terra diumenge a la tarda als estats d’Alabama i Geòrgia, amb vents d’entre 215 i 265 quilòmetres per hora. La jornada de diumenge va ser la més mortífera pels tornados als Estats Units des del 20 de maig del 2013, quan vint-i-quatre persones van perdre la vida pel Moore, que va devastar l’estat d’Oklahoma, segons el Servei Nacional Meteorològic.

Diumenge a la tarda es van publicar nombroses advertències de tornados a diferents parts d’Alabama, Geòrgia, Florida i Carolina del Sud. A la zona rural de Talbotton, a Geòrgia, a uns 130 quilòmetres al sud d’Atlanta, diverses persones ja havien estat ferides pel fort vent, que va destruir cases mòbils i altres edificis.

Ahir les alertes estaven centrades en el fred perquè s’esperava que les temperatures baixessin a nivells pròxims a la congelació i es temia pels sis mil clients que es van quedar sense electricitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA