Societat

Porqueres estrena l’ampliació del centre de serveis a la gent gran

L’equipament, que és d’abast comarcal, ara tindrà 26 o 28 places

L’increment no evitarà que continuï havent-hi gent en llista d’espera

Aquesta setmana s’ha estrenat l’ampliació del centre de serveis per a gent gran de Porqueres, un equipament que dona cobertura a tot el Pla de l’Estany i en el qual els usuaris fan activitats i tenen l’opció de quedar-s’hi a menjar. La creixent demanda d’instal·lacions per a gent gran que hi ha a tot el país es plasma en aquest cas: de les 20 places que hi havia inicialment es passa a 26 o 28 (el nombre exacte es concretarà pròximament amb la Generalitat) per així atendre les peticions de nous usuaris. Malgrat tot, per no haver de dir que no a ningú, encara es necessitaria més capacitat. La prova és que, tot i l’ampliació, quedaran peticions en llista d’espera.

Nou anys després

L’ampliació ha estat d’uns 80 metres quadrats, feta al lateral que havien ocupat els vestidors del camp de futbol. En l’espai guanyat s’ha ampliat la sala polivalent, entre altres zones. El cost ha estat de 122.000 euros, que de moment assumeix íntegrament l’Ajuntament, tot i que l’equip de govern mirarà d’aconseguir ajudes d’altres administracions. El centre, gestionat en règim de concessió per l’empresa Sumar, es va obrir l’octubre del 2010 amb un pressupost de 230.000 euros, coberts per la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació. Es tracta d’un centre de dia, de titularitat pública, en què es dona el Servei d’Atenció Integral a la Gent Gran en l’Àmbit Rural (Saiar), en horari de mitja jornada o de jornada completa. S’hi ofereix, entre altres atencions, infermeria, bugaderia i cuina, a més d’activitats i tallers adaptats a la gent gran i al seu grau de dependència.

L’alcalde, Francesc Castañer, fa notar la complicació afegida que suposa el fet de tractar-se de persones amb un estat de salut que pot variar en poc temps. “El nostre és un centre per a persones que tenen força autonomia, ja que no és un equipament hospitalitzat. Això vol dir que, en el moment de concedir-los una plaça, estan en condicions de poder-hi accedir, però quan finalment els criden per anar-hi ens trobem amb gent que ja no reuneix les condicions”, explica.

La inauguració de l’ampliació es va fer dilluns, amb l’assistència del president del Consell Comarcal, Jordi Xargay; l’alcalde i la regidora de Benestar Social de Porqueres, Francesc Castañer i Rosa de la Cueva; la directora de Sumar, Mariona Rustullet, i la directora del centre, Neus Serra. Abans de la inauguració hi va fer una visita el president de la Diputació, Miquel Noguer.

LA DATA

2010
és l’any
d’obertura d’aquest equipament, que fins ara tenia una capacitat per a vint usuaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà