Societat

Tres detinguts pel crim de l’home que va aparèixer mort al pantà de Boadella

Són un pare i els seus dos fills a qui els Mossos han arrestat al Vallès Oriental

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones pel crim de l’home que va aparèixer mort al pantà de Boadella (Alt Empordà) el 24 de novembre passat. Són un pare i els seus dos fills, a qui la policia ha arrestat al Vallès Oriental.

La principal hipòtesi dels investigadors és que l’autor material del crim va ser el pare, que hauria mort la víctima -un rus de 55 anys- després de discutir-se amb ella. Els Mossos situen el crim la nit del 23 de novembre; és a dir, poques hores abans que es localitzés el cadàver llastrat amb pedres a l’embassament.

Segons fonts properes a la investigació, els fills es desvinculen del crim; reconeixen, però, que van acompanyar el seu pare amb una furgoneta fins a Boadella per desfer-se del cadàver.

Dos pescadors van localitzar el cos sense vida de la víctima el 24 de novembre passat al pantà de Boadella. El cadàver estava llastrat amb pedres i tenia signes de violència. L’autòpsia posterior va confirmar que l’home havia mort com a conseqüència d’una pallissa. Faltava, però, identificar-lo.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra a Girona va obrir una investigació. Arran de les indagacions van confirmar que la víctima era un home d’origen rus de 55 anys que constava com a desaparegut, tot i que els seus familiars van interposar la denúncia el 29 de novembre, cinc dies després que trobessin el seu cadàver.

Els familiars van indicar que l’últim lloc on tenien constància que havia estat la víctima era Llinars del Vallès (Vallès Oriental). El jutjat d’instrucció 1 de Figueres va acordar el secret de sumari. La investigació es va centrar, d’entrada, en reconstruir els últims dies de vida de la víctima.

D’aquesta manera, els Mossos van descobrir que l’home havia arribat a Catalunya a mitjans novembre per passar-hi uns dies de vacances i s’allotjava a casa d’uns compatriotes, a Llinars del Vallès. Els investigadors també van analitzar les càmeres de videovigilància de les vies d’accés al pantà i van analitzar informació de les antenes de telefonia per intentar esbrinar qui hi havia a la zona.

Detencions al Vallès Oriental

La investigació ha culminat la nit de dimecres a dijous amb la detenció de tres persones, un pare i el seus dos fills, que vivien a la casa de Llinars de Vallès on es va allotjar la víctima. Les detencions s’han fet a Llinars mateix i a Sant Antoni de Vilamajor.

La principal hipòtesi dels investigadors es que l’autor material del crim va ser el pare, que hauria acabat amb la vida de la víctima arran d’una discussió la nit del 23 de novembre. Després de les detencions, la comitiva judicial va registrar els domicilis a la recerca de proves incriminatòries.

Segons fonts properes a la investigació, els fills es desvinculen del crim i asseguren que estaven dormint en el moment en què es va produir la baralla mortal. Reconeixen, però, que van acompanyar el pare amb una furgoneta fins al pantà de Boadella, on van intentar desfer-se del cadàver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp