Societat

Vint menors no acompanyats rebran formació a Lloret

L’acord entre la fundació Guitart i el Barça acostarà a l’hostaleria joves derivats per la Dgaia, al maig

Una empresa d’inserció laboral ajudarà els residents en centres d’acollida a trobar feina

Una vintena de menors estrangers no acompanyats –també coneguts com a MENA– rebran formació en hostaleria a Lloret de Mar durant una setmana del mes de maig (del dissabte 18 al dissabte 25). La iniciativa forma part del conveni subscrit entre la Fundació Climent Guitart de Lloret i la Fundació Barça i també s’emmarca en el programa de suport a refugiats i joves migrants del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat.

La presidenta de la fundació Guitart, Cristina Cabañas, explica que l’acord amb el Barça farà possible treballar en les línies que van originar el naixement de l’entitat: la solidaritat i la formació. Una vintena de joves derivats de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia) seran a Lloret acompanyats dels seus educadors. “Rebran formació en hostaleria, com ara tasques a sala i a la cuina i la neteja de les habitacions, entre d’altres.”

Una empresa d’inserció laboral també col·laborarà amb les dues fundacions per tal de facilitar que els joves de centres d’acollida de la Generalitat puguin trobar feina o, com a mínim, facilitar-los la transició a la vida laboral. “Seria el màxim que poguessin aconseguir feina.”

Els joves i els educadors que seran a Lloret faran nit en un dels establiments de Guitart Hotels de manera gratuïta. A més, utilitzaran les instal·lacions esportives municipals i, juntament amb personal de la fundació del Barça, faran activitats esportives. El conveni entre les fundacions i l’Ajuntament es va signar el 28 de febrer amb la presència, entre d’altres, de Cabañas, el vicepresident del Barça Jordi Cardoner, la directora general de la Fundació Barça, Maria Vallès, i l’alcalde, Jaume Dulsat.

LA FRASE

Per a joves de 16 a 18 anys, l’entrada al món laboral és difícil. Seria el màxim que alguns ho fessin
Cristina Cabañas
presidenta de la fundació climent guitart de lloret de mar

Convalescents de càncer, a l’octubre

La col·laboració entre el Barça i la Fundació Climent Guitart de Lloret viurà un segon capítol del 18 al 20 d’octubre. Vint-i-cinc adolescents convalescents de càncer, acompanyats de familiars, metges i voluntaris, passaran un cap de setmana a Lloret. D’altra banda, l’Ajuntament de Lloret i la fundació Guitart van lliurar, dijous passat, un xec de 4.515 euros a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Aquests diners van ser recaptats en la cursa solidària de Lloret de Nadal per lluitar contra el càncer infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús